spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocalSchimb de experienţă pentru formare profesională în Grecia pentru zeci de elevi...

Schimb de experienţă pentru formare profesională în Grecia pentru zeci de elevi din Botoşani

În perioada 19 februarie-1 martie 2024, 23 de elevi și 3 profesori de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” au participat la o mobilitate pentru formare profesională în cadrul proiectului ERASMUS +, în Salonic-Grecia.

În toată această perioadă, elevii au fost însoțiți și îndrumați de profesorii de discipline economice Lupu Gina, Botez Ionela si Nemțoiu Georgeta. Proiectul a vizat participarea la stagii de formare profesională timp de 2 săptămâni, în domeniul Economic, Comerț și Alimentație publică, la agenții economici din Salonic.

Activitățile de mobilitate au însemnat și dobândirea abilităților transversale cerute de angajatori, cu scopul adaptării la piața muncii precum și înțelegerea identității europene prin autonomie, responsabilitate, interacțiune socială și dezvoltare personală. Dintre cei 23 de participanți la mobilitate au făcut parte și elevi cu oportunități reduse, proveniți din medii sociale defavorizate, punându-se accent pe dezvoltarea multilaterală și crescând astfel șansele de inserție socio-profesională a acestora.

Tot în această perioadă, 4 profesori de specialitate au participat timp de o săptămână (19-23 februarie 2024) la activități de job-shadowing. Prin aceste activități s-au pus bazele parteneriatelor de cunoaștere ce devin esențiale în contextul globalizării pieței muncii, dar și colaborărilor prin care se obțin informații importante în legătură cu noile evoluții în materie de competențe profesionale, transversale sau sociale și prin care se promovează excelența profesională și inovarea la clasă.

Activităţi culturale organizate pentru elevi

Elevii și profesorii au participat și la activități culturale, ceea ce a însemnat vizite la obiective turistice importante din Salonic cum ar fi:  Turnul Alb Venetian, Rotonda si Arcul lui Galeriu, Turnul Trigoniou, cu priveliste uimitoare , Biserica si Cripta Sf. Dimitrie, Baile Termale Pozar,etc. Astfel, elevii au putut să cunoască civilizația și istoria Greciei și în special a orașului Salonic care este al doilea cel mai mare oras din Grecia, considerat capitala culturală a acesteia.

Organizația gazdă în acest proiect a fost Organizația Educațională Ipodomi reprezentată de Eleni-Ioanna Sinani și Ioana Mircea.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
39 %
1.9kmh
100 %
joi
21 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...