joi, mai 9, 2024
AcasăLocalInternatul Liceului Pedagogic, afectat de valul de reabilitări școlare. Ce spune de...

Internatul Liceului Pedagogic, afectat de valul de reabilitări școlare. Ce spune de conducerea unității

Valul de reabilitări din școlile botoșănene stârneşte din nou revoltă în rândul a zeci de elevi și părinți. Situația este cu atât mai tensionată deoarece, pe lângă cursurile elevilor, afectat de haosul reabilitărilor este și internatul de la Liceul Pedagogic, însă conducerea unității promite că se vor găsi cele mai eficiente soluții pentru perioada următoare.

Inițial, elevii din internat au fost informați că trebuie să elibereze unitatea până la data de 1 mai 2024, însă ulterior au primit o altă notificare conform căreia vor fi comprimați pe un singur etaj.

„Nu mai este necesară eliberarea integrală a internatului! Până la final de an vor trebui eliberate camerele de la etajul 1 și cele de la etajul 3. Asta înseamnă că trebuie să încercăm să ne cazăm doar pe etajul 2”, a fost mesajul transmis pe grupul de WhatApp a internatului.

„Unde mai găsim noi chirie pentru o lună și ceva”

Decizia a provocat nemulțumiri și incertitudini printre elevii și părinții care pun la îndoială eficiența acesteia și se declară nemulțumiți de modul în care se desfășoară lucrurile. De asemenea, este cunoscut faptul că proprietarii care închiriază apartamente preferă, în general, chiriașii pe termen lung, în detrimentul celor care doresc să stea doar temporar.

„Nu mi se pare normal, vă dați seama. Ne fraierește pe banii noștri, de unde știu eu că nu se răzgândesc săptămâna viitoare. Trebuia să ne spună de la început, asta și asta, unde mai găsim noi chirie pentru o lună și ceva. Nu am altă soluție, o să rămână acolo ca să audă în fiecare zi cum se sparg pereții pe lângă, ce să mai înveți tu”, a spus o mamă.

„Ne dorim să găsim soluții pentru toată lumea”

La polul opus, Mirela Sănduleanu, directorul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”, susține că lucrările de reabilitare erau necesare pentru siguranța clădirii, menționând că există probleme grave care necesită atenție imediată, cum ar fi riscul de prăbușire al șarpantei.

„La momentul acesta, care înseamnă 20 martie, Liceul Pedagogic nu este în reabilitare, urmează să înceapă reabilitarea la o dată care ne va fi comunicată ulterior. Vom găsi soluții împreună cu constructorul. Avem niște variante care, deocamdată, sunt prezumate. Atâta timp cât nu avem un diriginte de șantier, nu există un constructor, nu pot să spun cum se va organiza șantierul. Ne dorim să găsim soluții pentru toată lumea, s-a pus problema copiilor din internat, era necesară reabilitarea, acolo șarapanta stă să cadă, drept pentru care, noi la ultimul etaj nici n-am putut caza elevi, poluă în ultimul etaj”, a declarat Mirela Sănduleanu.

Mirela Sănduleanu admite că găsirea de alternative pentru relocarea elevilor este o provocare, întrucât locurile în alte internate sunt ocupate. Cu toate acestea, se angajează să găsească soluții adecvate pentru a gestiona situația.

„Avem elevi cazați în internat și pentru ei am căutat soluții de relocare, am discutat la internatele din municipiu, nu sunt locuri nicăieri, firesc, internatele sunt ocupate. Am fost contactă de părinți cărora le-am spus că da, vom intra în reabilitare, că da, internatul va intra în reabilitare și dacă pot să își găsească gazde, să o facă. În același timp, le-am spus că încerc să găsesc soluții pentru acești copii. Copiii au fost consultați, întrebați dacă la nevoie sunt de acord să stea cu doi în plus în cameră, nu înghesuiți. În loc de șase paturi să organizăm camerele cu 8 paturi.(…) Eu zic că soluții avem, păstrăm copiii în internat cel puțin până la finalul anului școlar, după aceea, din toamnă, e posibil să nu putem caza în internat dacă se decide începerea lucrărilor în internat”, a mai precizat directorul

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.2 ° C
11.6 °
9.9 °
80 %
0.7kmh
100 %
joi
17 °
vin
20 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...