sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăLocalPoștașii renunță la grevă în schimbul majorărilor salariale

Poștașii renunță la grevă în schimbul majorărilor salariale

Poștașii au încheiat astăzi greva generală declanșată luni, a anunţat sindicatul din Poşta Română. Poștașii declanșaseră conflictul de muncă din cauză că la nivelul companiei nu se încheiase contractul colectiv şi pentru că erau nemulțumiți de salariile mici.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Anunțul sindicaliștilor vine în contextul în care, ieri, premierul Marcel Ciolacu l-a amenințat cu demiterea pe directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, în cazul în care pensiile ar fi întârziat din cauza grevei. La câteva ore distanță, Ministrul Digitalizării, Bogan Ivan, a anunțat, în urma mai multor ore de negocieri cu reprezentanții Poștei Române„s-a stabilit în comun acord o creştere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul într-o medie cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, în două tranşe, la 1 iulie şi la 1 septembrie”.

Astăzi, abia după ce contractul colectiv de muncă a fost semnat și înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București, au făcut și sindicaliștii marele anunț.

„Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, informează că greva demarată la nivelul Companiei Naționale Poșta Română s-a încheiat în această dimineață, 3 aprilie 2024, în urma semnării noului Contract colectiv de muncă și înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București”, au transmis sindicaliștii.

Grevă de avertisment organizată în urmă cu două săptămâni

Demersurile poștașilor au pornit pe 20 martie, odată cu lansarea campaniei „Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!” de către Blocul Național Sindical. Atunci, angajații din întreaga țară, inclusiv cei din Botoșani, au decis să intre în grevă de avertisment, subliniind nemulțumirile lor față de condițiile de muncă și nivelul salarial inadecvat. Sindicaliștii amenințau atunci cu greva generală dacă nu le vor fi ascultate doleanțele.

Greva generală a debutat în prima zi de plată a pensiilor

Luni, 1 aprilie, o parte dintre poștași s-au ținut „de cuvânt” și au intrat în grevă generală. Însă au fost și oficii în care angajații și-au desfășurat activitatea normal. Potrivit sindicaliștilor, această discrepanță apare ca urmare a presiunilor din partea directorului Oficiului Județean de Poștă, Vica Purici. Pe de altă parte, aceasta a negat acuzațiile.

Este important de precizat că începutul grevei generale a coincis cu prima zi de plată a pensiilor, ceea ce a pus o presiune și mai mare pe guvernanți. La Botoșani, unde o parte dintre poștași au fost în grevă generală, acest lucru a dus la întârzierea primirii pensiilor pentru unii seniori.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
16.6 ° C
16.7 °
16.1 °
97 %
2.3kmh
0 %
sâm
29 °
Dum
34 °
lun
28 °
mar
27 °
mie
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şeful de la NovaApaserv, singur şi debusolat după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în care toată lumea l-a întrebat de ce nu este...

EDITORIAL

E an electoral, prin urmare e firesc ca discuțiile cu pretenții patriotice să ocupe o mare parte din timpul românilor, mai ales a celor...

EPIGRAMA ZILEI

Pe-un velier mi-ar fi plăcut Să admirăm albastra zare Dar n-ai venit, că tu ai vrut Pe-un altul, c-un catarg mai mare ...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...