spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocalProxeneți ridicați cu mascații! Tinere și minore obligate să se prostitueze în...

Proxeneți ridicați cu mascații! Tinere și minore obligate să se prostitueze în Botoșani și Suceava (video)

În cadrul operațiunii „Ziua Z”, astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Suceava, au efectuat 17 percheziții domiciliare în județele Botoșani și Suceava.

Potrivit anchetatorilor, investigațiile au vizat mai mulți suspecți bănuiți de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

„Din materialul probator administrat a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – aprilie 2024, aceștia au recrutat două persoane vătămate minore, ambele în vârstă de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate și simulând sentimente de iubire, după care, prin constrângere psihică, le-au transportat și adăpostit în diferite imobile situate în localități din județele Suceava și Botoșani, exploatându-le sexual prin obligarea la practicarea prostituției”, au precizat procurorii DIICOT.

De asemenea, cercetările efectuate au mai relevat că în perioada august 2023 – martie 2024, suspecții, folosind același mod de operare, au recrutat două victime majore pe care le-au transportat și adăpostit în locuințe închiriate, unde le-au exploatat sexual obligându-le să practice prostituția.

„Făptuitorii au supravegheat permanent victimele (minore și majore) și le-au identificat clienți prin postarea de anunțuri în mediul online, sumele obținute din activitatea infracțională fiind însușite aproape în totalitate de făptuitori”, au mai precizat procurorii DIICOT.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul SCCO Botoșani și al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava și Brigăzii Mobile a Jandarmeriei Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...