spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocalZiua Z. OPERAȚIUNE de amploare a DIICOT. Percheziții în județ!

Ziua Z. OPERAȚIUNE de amploare a DIICOT. Percheziții în județ!

Mai multe percheziții au loc în județ, în această dimineață, în cadrul unei operațiuni de amploare organizată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în colaborare cu polițiști și jandarmi. Este vorba de o nouă operațiune de tip „Ziua Z”, în care structurile DIICOT încearcă să anihileze, concomitent, mai multe grupări infracționale.

În total, la nivel național au loc peste 40 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, trafic de droguri, pornografie infantilă și criminalitate informatică. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, vor fi puse în executare peste 230 de mandate de percheziție domiciliară și 223 mandate de aducere, inclusiv în Botoșani.

„Perchezițiile care vor fi efectuate au scopul obținerii de probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor”, au precizat anchetatorii.

Zeci de acţiuni la nivel naţional

Astfel, la nivel național, sunt desfășurate 23 de acțiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, fiind puse în executare 151 de mandate de percheziție domiciliară, precum și 6 acțiuni operative pe linia combaterii criminalității informatice, fiind efectuate 10 percheziții domiciliare. De asemenea, polițiștii și procurorii efectuează 12 acțiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane și minori, fiind puse în executare 71 de mandate de percheziție domiciliară.

Activitățile beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din Poliția Română și de sprijinul serviciilor pentru acțiuni speciale, din cadrul inspectoratelor de poliție județene. Totodată, în cadrul acțiunilor, alături de polițiști participă și jandarmi din cadrul grupărilor mobile de jandarmi și inspectoratelor de jandarmi județene.

Anul acesta, DIICOT marchează 20 de ani de activitate, iar campania începută acum șase ani sub denumirea generică „ Ziua Z” continuă. De exemplu, între 1 ianuarie – 3 aprilie, la nivelul structurilor DIICOT au fost întocmite 544 de rechizitorii și au fost încheiate 103 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 1186 inculpați, dintre care 489 în stare de arest preventiv.

În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetelor, în fiecare caz în parte, DIICOT și Poliția Română vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.5 ° C
24.3 °
22.2 °
49 %
2.6kmh
100 %
lun
25 °
mar
24 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...