spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocalBătrână moartă după ce a fost bătută și abandonată în șanț (video)

Bătrână moartă după ce a fost bătută și abandonată în șanț (video)

O bătrână din comuna Călăraşi a murit, în urmă cu câteva zile, în chinuri, pe patul de spital, după ce a fost desfigurată în bătaie. Autorul sau autorii agresiunii încă sunt în libertate. 

Bătrâna a fost bătută şi abandonată pe marginea unui şanţ, mai mult moartă decât vie, în urmă cu două săptămâni. Femeia a fost găsită de vecini în condiţii greu de imaginat şi dusă la spital în stare de comă.

Femeia în vârstă de 76 de ani, din comuna Călărași, a plecat în seara zilei de 22 martie de acasă cu intenția de a cumpăra vin, de la un vecin, pentru a merge a doua zi dimineaţă la biserică. Numai că nu a reușit să mai revină acasă si a doua zi a fost găsită într-un șanț, lovită atât de grav încât nici nu a fost recunoscută inițial.

A plecat la 4 și nu a mai venit până a doua zi dimineața. Eu nu am putut să ies să o caut, sunt aproape paralizat. Au găsit-o a doua zi bătută, poate şi violată. Ar fi fost la persoana aia să cumpere vin, trebuia să dea de pomană. Şi nu a mai venit. Când am văzut că nu mai vine, am sunat la vecini, la poliție”, a spus Florin Puşcaşu, fiul victimei.

Bătrână găsită de vecini

Femeia a fost găsită de câţiva săteni. Şocaţi de cum arăta, oamenii au sunat la 112. La faţa locului a ajuns în scurt timp o ambulanţă, care a preluat bătrâna şi a transportat-o la Urgenţe.

Pacienta a fost găsită într-un loc public, cu un traumatism cranio-facial deschis și hipotermie moderată, în stare comatoasă. A fost transportată la UPU Botoşani şi ulterior dirijată la neurochirugie Iaşi cu diagnostic de hemoragie intracraniană şi fracturi costale”, a precizat medicul primar Andreea Stărică, purtătorul de cuvânt al SJA Botoşani.

Din păcate, la câteva zile după ce a fost internată, femeia a decedat. Leziunile extrem de garve la cap şi faţă au făcut ca starea ei să se agraveze tot mai mult, iar miercuri noapte a intrat în st cardio-respirator. Medicii au încercat să o resusciteze, însă fără niciun rezultat.

Bătrâna, cunoscută și cu o tulburare psihică, nu a putut să le spună nicio informație utilă salvatorilor săi. Era în stare de șoc și cu hipotermie, cel mai probabil după orele în care a zăcut abandonată.

Un vecin de-al celui la care ar fi mers să ia vin spune că femeia a ajuns acolo. „A venit seara la vecinul după o sticlă de vin pentru biserică. Cât o fi stat nu se ştie, pe la 4 oamenii au găsit-o acolo. A venit salvarea, poliția și á făcut cercetare acolo. Ar fi bătut-o. Ar mai fost și alții de la deal”, a spus vecinul celui bănuit de agresiune.

Autorii sunt încă în libertate

Din caza stării grave în care se afla bătrâna din Călăraşi nu a putut spune cine a agresată. Poliţiștii nu au niciun indiciu în prezent, autorul sau autorii fiind în libertate.

A fost dispusă efectuarea autopsiei, iar în funcție de rezultate și de probatoriul administrat în cauză, se vor dispune măsuri și se va schimba încadrarea juridică a faptei”, a precizat agent şef adjunct Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.6 ° C
22.6 °
22.6 °
75 %
5.1kmh
92 %
lun
20 °
mar
25 °
mie
17 °
joi
16 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...