spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocalBătrână bătută şi abandonată într-un şanţ după ce a plecat să caute...

Bătrână bătută şi abandonată într-un şanţ după ce a plecat să caute vin pentru o pomană (video)

O bătrână din comuna Călăraşi a trecut prin clipe cumplite după ce a fost bătută şi abandonată pe marginea unui şanţ, mai mult moartă decât vie. Femeia a fost găsită de vecini în condiţii greu de imaginat şi dusă la spital în stare de comă.

Femeia în vârstă de 76 de ani, din comuna Călărași, a plecat vineri seara de acasă cu intenția de a cumpăra vin, de la un vecin, pentru a merge a doua zi dimineaţă la biserică. Numai că nu a reușit să mai revină acasă si a doua zi a fost găsită într-un șanț, lovită atât de grav încât nici nu a fost recunoscută inițial.

„A plecat la 4 și nu a mai venit până a doua zi dimineața. Eu nu am putut să ies să o caut, sunt aproape paralizat. Au găsit-o a doua zi bătută, poate şi violată. Ar fi fost la persoana aia să cumpere vin, trebuia să dea de pomană. Şi nu a mai venit. Când am văzut că nu mai vine, am sunat la vecini, la poliție”, a spus Florin Puşcaşu, fiul victimei.

Bătrână găsită de vecini

Femeia a fost găsită de câţiva săteni. Şocaţi de cum arăta, oamenii au sunat la 112. La faţa locului a ajuns în scurt timp o ambulanţă, care a preluat bătrâna şi a transportat-o la Urgenţe.

„Pacienta a fost gasită într-un loc public, cu un traumatism cranio-facial deschis și hipotermie moderată, în stare comatoasă. A fost transportată la UPU Botoşani şi ulterior dirijată la neurochirugie Iaşi cu diagnostic de hemoragie intracraniană şi fracturi costale”, a precizat medicul primar Andreea Stărică, purtătorul de cuvânt al SJA Botoşani.

„Nu o recunoștea nimeni, era desfigurată”

Bătrâna, cunoscută și cu o tulburare psihică, nu a putut să le spună nicio informație utilă salvatorilor săi. Era în stare de șoc și cu hipotermie, cel mai probabil după orele în care a zăcut abandonată.

„S-a întâmplat vineri noaptea, mergeam sâmbătă la biserică, acolo era deja salvarea. Nu o recunoștea nimeni, era desfigurată. Plină de sânge, ochiul vânăt”, a spus o vecină de-a femeii.

Un vecin de-al celui la care ar fi mers să ia vin spune că femeia a ajuns acolo, dar nu ştie dacă a fost sau nu agresată de vecinul lui. „A venit seara la vecinul după o sticlă de vin pentru biserică. Cât o fi stat nu se ştie, pe la 4 oamenii au găsit-o acolo. A venit salvarea, poliția și á făcut cercetare acolo. Ar fi bătut-o. Ar mai fost și alții de la deal”, a spus vecinul celui bănuit de agresiune.

Dosar penal deschis de poliţişti

Dat fiind că victima nu poate comunica, acum fiind internată pe secția ATI la Spitalul de Neurchirurgie Iași, ipotezele de lucru sunt numeroase. Se ia in calcul, pe lângă agresiunea fizică, și una sexuală, dar și accidentarea bătrânei și mai apoi abandonarea ei în șanț.

Momentan, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală, însă agresorii sunt de negăsit. Oamenii legii au dispus mai multe expertize, inclusiv verificarea camerelor video de pe strada pe care a fost găsită femeia.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17 ° C
19.8 °
16.6 °
44 %
5.2kmh
27 %
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...