joi, mai 16, 2024
AcasăLocalSURPRIZĂ în dosarul fostului primar acuzat de viol! Dinu Moroșanu a fost...

SURPRIZĂ în dosarul fostului primar acuzat de viol! Dinu Moroșanu a fost ELIBERAT de Tribunal !

Surpriză în dosarul în care fostul primar al comunei Viișoara a fost acuzat de viol. Ieri, după ce măsura arestării a fost contestată, Tribunalul Botoșani a revocat mandatul de arestare și a dispus punerea în libertate de îndată a lui Dinu Moroșanu. Astfel, după 5 zile petrecute în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, Dinu Mortoșanu a revenit la domiciliu.

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Moroşanu Dinu împotriva încheierii din data de 04 aprilie 2024, pronunţată de de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Darabani în dosarul nr. 682/217/2024. Desființează încheierea atacată şi în rejudecare: Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani în dosarul nr. 156/146/P/2024. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Moroşanu Dinu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 6/UP din data de 04.04.2024, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare efectuate la ambele instanțe rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia Tribunalului. Prin urmare, fostul primar a părăsit arestul IPJ chiar în cursul zilei de luni.

Fost primar în mandatul 2016 – 2020, Dinu Moroșanu a fost reținut miercuri (n.r. – 3 aprilie a.c.) de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Darabani sub acuzația de viol. Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de pe 31 martie, o copilă de 16 ani din sat ar fi mers la magazinul care aparține fostului primar Dinu Moroșanu, iar acesta ar fi ademenit-o în locuință, unde ar fi violat-o. În cursul zilei de joi, fostul primar a fost prezentat în fața instanței de drepturi și libertăți de la Judecătoria Darabani, care a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Deocamdată, magistrații Tribunalului nu au făcut public motivul pentru care a fost respinsă propunerea de arestare. Interesant este însă un alt aspect. Luna trecută, într-o altă com,ună din județ a apărut un alt scandal tot cu tentă sexuală, după un șantaj politic. Iar la mijloc ar fi fost tot o tânără. Astfel, pe 13 martie, viceprimarul comunei Călărași, Iulian Daniel Ripiceanu, și un consilier local din aceeași comună, Andrei Cristian Voiniciuc, l-ar fi șantajat pe un angajat al primăriei în speranța că vor obține date compromițătoare despre actualul primar Elena Vrajotis, pentru a le folosi în campania electorală pentru viitoarele alegeri locale. Cei doi ar fi apelat la „serviciile” unei eleve de clasa a XII-a din Dorohoi, pe care au convins-o să intre în anturajul angajatului primăriei cu care ar fi avut câteva întâlniri. Ulterior, aceștia au filmat și fotografiat întâlnirile, după care l-au abordat pe angajatul primăriei cerându-i informațiile posibil compromițătoare despre Elena Vrajotis. Doar că cel în cauză a refuzat să le facă jocul, moment în care cei doi l-au amenințat că vor divulga imaginile din timpul întâlnirilor cu liceana din Dorohoi. Șantajat, tânărul a sesizat poliția. Așa se face că pe 12 martie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au descins și la locuințele celor doi politicieni și la locuința elevei, unde au organizat trei percheziții domiciliare. Pe baza probelor adunate, anchetatorii au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Cristian Andrei Voiniciuc pentru șantaj și violarea vieții private, iar pe numele lui Iulian Daniel Ripiceanu pentru complicitate la cele două infracțiuni. Ei au fost prezentați în fața magistraților de la Judecătoria Botoșani cu propunere de arestare preventivă, dar instanța a dispus plasarea lor sub control judiciar.

Dacă este vorba despre un sex-gate pus la cale în județ împotriva unor candidați la alegerile locale este greu de spus. Asta cu atât mai mult cu cât anchetatorii nu au precizat dacă cele două cazuri înregistrate în județ au ceva în comun și dacă se poate vorbi de vreun scenariu pus la cale de cineva. Cert este că aceste acuzații cu tentă sexuală au apărut chiar înainte de declanșarea campaniei electorale. În schimb, poate fi luată în calcul și o simplă coincidență.

În 2016, Dinu Moroșanu a ajuns primar candidând din partea Partidul România Unită. Ulterior, el a trecut în rândul liberalilor, iar în 2020 a candidat din nou la primărie din partea ALDE. Nu a mai reușit să ajungă primar, dar a devenit consilier. Anul acesta, el a fost prezentat ca și candidat la funcția de primar al comunei Viișoara din partea PNL.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.4 ° C
14.4 °
13.6 °
55 %
0.9kmh
0 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...