spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalProcesiune cu mii de credincioși şi un sobor de preoţi pe străzile...

Procesiune cu mii de credincioși şi un sobor de preoţi pe străzile municipiului Botoşani în ajun de Sfântul Gheorghe (video)

Mii de credincioși de toate vârstele s-au adunat astăzi, 22 aprilie, în ajun de Sfântul Gheorghe, ocrotitorul municipiului Botoşani, la procesiunea cu sfintele moaștele ale Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei.

Procesiunea a început cu slujba Vecerniei Mari cu Litie la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, care a fost săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan. Alături de acesta au fost Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul și cu Preasfinţitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

 

“Cel mai mare lucru și mai de preț este credința. Că se cuvine precum Sfântul Gheorghe a celui Dumnezeu, să devenim și noi biruitori și se împlinește această prin credință, nădejde și dragoste. Să-i cerem lui Dumnezeu să ne ajute, să întindem și noi intru-câtva din ceea ce a fost sfântul Iosif cel Milostiv, încercând a înțelege că un creștin adevărat este un om cu inimă mare, un om care suferă pentru sine, dar suferă și pentru ceilalți încercând să introducă în inima sa care se cuvine a fi tot mai largă, tot mai largă, pentru a-i cuprinde pe toți și pe toate”, a transmis Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan.

„Ne rugăm pentru sănătate, pace și îndurare”

 

 

După slujba Vecerniei, cei trei ierarhi împreună cu un sobor de preoți și diaconi au mers în procesiune cu sfintele moaștele ale Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, pe traseul: Biserica „Sfântul Gheorghe” – Str. Ion Pillat – Calea Națională – Str. 1 Decembrie – Biserica Uspenia – Str. Poștei – Biserica „Sfântul Gheorghe”.

 

„M-a ajutat Bunul Dumnezeu să ajung și anul acesta. Ne rugăm pentru sănătate, pace și îndurare, la fel ca de fiecare dată. Să ajungem sănătoși și la anul”, a declarat o enoriașă.

Ocrotitorul Botoșaniului este cinstit mâine

Mâine, 23 aprilie, cu prilejul cinstirii ocrotitorului municipiului Botoşani, de la ora 9:30, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite la hramul Bisericii „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” din Botoșani, împreună cu Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, şi cu Preasfinţitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

De la ora 15:00, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan va săvârși slujba de sfințire a casei sociale și a capelei mortuare din Parohia „Sfântul Gheorghe” – Ionășeni, Protopopiatul Dorohoi, județul Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.6 ° C
18.6 °
18.6 °
77 %
2.8kmh
58 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...