spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalBărbat reţinut după ce a obligat o persoană cu dizabilităţi să cerşească...

Bărbat reţinut după ce a obligat o persoană cu dizabilităţi să cerşească pe străzile din Botoşani (video)

Un bărbat îşi va petrece următoarele 30 de zile după gratii după ce a fost reţinut de procurorii DIICOT. Acesta este cercetat pentru trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna decembrie 2023, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane cu infirmitate fizică permanentă la nivelul membrelor inferioare a obligat-o să cerşească în folosul său. Victima a fost adăpostită într-un sat din județul Suceava, de unde era transportată în zone aglomerate situate în diverse localități din acest județ și cele învecinate (Botoșani și Neamț) pentru a obține venituri mari din practicarea cerșetoriei. Sumele de bani rezultate din activitatea infracțională au fost însușite integral de inculpatul care are dublă cetăţenie moldovenească și română.

Victimă exploatată timp de 15 ani

Din investigațiile efectuate a mai rezultat că în perioada 2004 – 2019, persoană vătămată a fost exploatată în același mod și pe teritoriul Republicii Moldova, autoritățile judiciare din această țară efectuând urmărirea penală față de mai mulți suspecți , membrii ai aceleași familii, din care face parte și inculpatul cercetat în prezenta cauză.

La data de 18 aprilie a fost încheiat un Acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă între România și Republica Moldova iar marţi, 24 aprilie, au fost puse în aplicare mandate de percheziție domiciliară, atât pe raza județului Suceava, cât și a raionului Nisiporeni.

La efectuarea perchezițiilor în locațiile din România au asistat doi ofițeri de investigații din cadrul Inspectoratului Național de Investigații – Centru pentru Combaterea Traficului de Persoane din Republica Moldova, iar la cele desfășurate pe teritoriul statului vecin la locuințele suspecților au participat doi polițiști din cadrul B.C.C.O. Suceava.

Miercuri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava, a dispus arestarea preventivă a inculpatului reținut, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Suceava.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul EUROJUST și SELEC .

Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
10.6 ° C
10.6 °
7.7 °
72 %
1.1kmh
1 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...