sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăLocalConcurs național pentru persoanele nevăzătoare organizat la Botoşani (video)

Concurs național pentru persoanele nevăzătoare organizat la Botoşani (video)

Sala ,,George Enescu” a hotelului Rapsodia a găzduit sâmbătă etapa finală a concursului național pentru persoanele nevăzătoare ,,Pe meridianele culturii”. Au fost prezenți concurenți care provin atât din regiunea Moldovei, cât și din alte regiuni din țară.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Concursul național a fost unul de cultură generală, fiind organizat în fiecare an de Asociația Nevăzătorilor din România, iar în ediția de anul acesta au fost calificați în etapa finală doar șapte concurenți: Ion Giulea (județul Dolj), Lăcrămioara Neniță (județul Iași), Iulian Mălairău (județul Galați), Mihai Furtună (județul Bacău), Carol Polcz (județul Maramureș), Petru Pandelea (județul Suceava) și Elena Gociu (județul Botoșani).

Au exista 10 runde, iar la fiecare rundă concurenții au trebuit să extragă doar un bilet cu numărul întrebării la care trebuiau să răspundă timp de un minut. Examinatoarea concursului, jurnalista Carmen Moraru le-a citit concurenţilot întrebările și variantele de răspuns pentru a alege.

,,Pentru astfel de concursuri m-am pregătit toată viața”

După cele 10 runde, a urmat proba de baraj pentru a se stabili  câștigătorii concursului, iar în cele din urmă, locul I a fost obținut de Mihai Furtună, locul II de Ion Giulea, locul III de Petru Pandelea și mențiune de Elena Gociu.

,,Pentru astfel de concursuri m-am pregătit toată viața, învățând și cultivând anumite informații care m-au ajutat să-mi dezvolt cultura generală. Am mai participat la alte ediții ale concursului, unde am mai luat locul I și mereu mi s-a părut distractiv conceptul acestei competiții”, a declarat Mihai Furtună.

După terminarea concursului, cei șapte concurenți au primit premii pentru participare, cum ar fi diverse suveniruri și glucometre, iar cei care au fost pe podium au primit premii în bani și jocuri de remi. Totodată, concursul a fost live pe pagina de Facebook Asociația Nevăzătorilor din România și poate fi vizionat pentru cei curioși.

– Andy Ciotir, reporter în cadrul redacţiei BUZZ

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
23.8 ° C
25.6 °
23.3 °
84 %
1kmh
66 %
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
40 °
mar
38 °
mie
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La banii ăștia, normal că nu mai dau rest  aparatele.

EDITORIAL

Anul 2024 va intra în istoria contemporană a României ca fiind reperul temporal ce a adunat în jurul lui maximum de scrutine electorale posibile...

EPIGRAMA ZILEI

De-ar ști cucul să vorbească Cine nu l-ar fi-ntrebat De prin zona femeiască: -Zi-mi, pe unde-ai mai umblat?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...