sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăLocalRăfuială politică la Biroul Electoral. Totul a pornit de la afişe

Răfuială politică la Biroul Electoral. Totul a pornit de la afişe

Curg plângerile în privința campaniei electorale la Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM). Reprezentanții unui partid politic din Botoșani au fost „pârâți” din cauza unor afișe care anunțau reuniuni electorale.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

După ce candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Botoșani a fost luat în vizor de liberali din cauza unui clip video, a venit rândul social democraților să își ia revanșa.

Astfel, un reprezentant al Partidului Social Democrat (PSD) Botoșani a formulat o contestație prin care susține că „în perioada 15 mai- 17 mai Partidul Național Liberal avea amplasate afișe electorale pe semnele de electricitate, punctele de transformare aparținând rețelei de transport și distribuție a energiei electrice și pe autovehicule, identificate/ amplasate pe str. Bujorului nr. 8, str. Popa Șapcă nr. 95, 103 și 106, Drumul Tătarilor nr. 49 și zona ANL Bucovina, afișe prin care anunță reuniuni electorale ce nu respectă prevederile legale în materie”.

Competitori electorali prinși cu afișele puse greșit

Vineri, 17 martie, membrii BECM au efectuat controale în zonele indicate. În urma acțiunilor, aceștia au constata că au fost îndepărtate afișele amplasate greșit pe strada Popa Șapcă de către competitorul electoral pârât, însă s-a confirmat veridicitatea celor amplasate greșit în zona ANL Bucovina. Acestea erau puse pe disjunctorul de energie electrică, pe ușile scărilor de bloc, dar și pe gardul unui loc de joacă pentru copii.

În urma dezbaterilor, BECM Botoșani „admite, în parte, contestația formulată de domnul Ivan Bogdan- Cristian înregistrată la BECM nr. 1, constatându-se încălcarea legislației în vigoare privind afișajul electoral. Atrage atenția Partidului Național Liberal și celorlalți competitori electorali asupra obligației respectării prevederilor art. 65 alin. 1-4 din Legea 115/2015, privind organizarea întâlnirilor cu cetățenii municipiului Botoșani în perioada desfășurării campaniei electorale”.

Totodată, BECM „respinge, ca neîntemeiată, punctul 3 din contestație privind acoperirea prin scriere a afișului electoral și nerespectarea formei grafice a semnului electoral aparținând PNL”.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
23.8 ° C
25.6 °
23.3 °
84 %
1kmh
66 %
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
40 °
mar
38 °
mie
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La banii ăștia, normal că nu mai dau rest  aparatele.

EDITORIAL

Anul 2024 va intra în istoria contemporană a României ca fiind reperul temporal ce a adunat în jurul lui maximum de scrutine electorale posibile...

EPIGRAMA ZILEI

De-ar ști cucul să vorbească Cine nu l-ar fi-ntrebat De prin zona femeiască: -Zi-mi, pe unde-ai mai umblat?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...