joi, iulie 18, 2024
AcasăLocalTrufin: „Unitățile medicale mobile vor aduce cabinetul medical la fiecare botoșănean acasă,...

Trufin: „Unitățile medicale mobile vor aduce cabinetul medical la fiecare botoșănean acasă, iar Programul Respect pentru Pacienți va face ca pacienții să fie tratați ca în spitalele private” (video) (publicitate)

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin spune că proiectul său de a utiliza caravane medicale mobile de screening pentru evaluarea stării de sănătate și pentru prevenirea bolilor cronice în rândul copiilor, al vârstnicilor și al persoanelor vulnerabile din mediul rural va ajuta în primul rând la depistarea în fază incipientă a diverselor afecțiuni fără a fi necesară deplasarea acestora.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Consiliul Județean va achiziționa unități medicale mobile prin care va aduce cabinetul medical la fiecare botoșănean acasă. Unitățile medicale mobile se vor deplasa cu personal medical și cu materialele necesare în localitățile din județ, unde vor realiza analize medicale specifice copiilor și vârstnicilor. În acest fel se va face o evaluare a stării de sănătate a copiilor și vârstnicilor și care va ajuta să prevină anumite boli și afecțiuni, înainte de agravarea lor. Prevenind bolile, reducem costurile cu spitalizarea și cu alte medicamente scumpe. Iar cel mai important vom avea copii sănătoși și vârstnici cu o stare de sănătate mai bună”, a explicat Lucian Trufin.

De asemenea, candidatul social democrat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienții în unitățile medicale din coordonarea Consiliului Județean.

Programul „RESPECT PENTRU PACIENȚI” are în vedere stabilirea unor protocoale privind relația dintre angajații spitalelor și pacienții care sunt internați sau consultați în aceste unități.

Lucian Trufin spune că programul său nu se referă la actul medical propriu-zis, ci la modul în care sunt abordați pacienții, de la intrarea pe ușa spitalului, până la externare.

Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private. Ceea ce a făcut doamna președinte Doina Federovici la Spitalul Județean este extraordinar. Prin investițiile realizate în mandatul său s-a început modernizarea secțiilor Spitalului Județean și dotarea cu echipamente de ultimă generație. Avem și medici care fac lucruri extraordinare. Deci actul medical e de înaltă calitate. Eu vreau să mă asigur că pacientul e tratat civilizat, cu respect și într-un mod profesionist, pe toată durata prezenței sale în spital, nu doar în cabinetul de consultații sau în sala de operații. Vreau ca pacienții care intră în spitalele coordonate de Consiliul Județean să fie tratați la fel cum sunt tratați pacienții din spitalele private”, a declarat Lucian Trufin.

Candidatul PSD a mai adăugat că pe lângă stabilirea protocoalelor privind relația cu pacienții, Consiliul Județean se va implica în monitorizarea respectării standardelor stabilite, inclusiv prin trimiterea la spital a unor evaluatori care vor pretinde că sunt pacienți astfel încât să poată observa direct cum se comportă personalul spitalului. De asemenea, la externare, pacienții vor avea posibilitatea să își exprime într-un chestionar, gradul de mulțumire privind serviciile primite.

Votul cetățenilor are cea mai mare putere. Dacă eu sunt votat de botoșăneni, rolul meu e să rezolv problemele lor. Iar dacă relația față de pacienți este o problemă în spitalele din Consiliul Județean atunci votul cetățenilor îmi dă toate competențele pentru a mă implica să rezolv această chestiune. Implementarea programului „RESPECT PENTRU PACIENȚI” va fi un obiectiv inclus în mandatul primit de managerul spitalului de la Consiliul Județean. Și veți vedea că se va face!”, a dat asigurări Lucian Trufin.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...