marți, iunie 18, 2024
AcasăLocalActivități preventive ale polițiștilor de la Siguranța Școlară

Activități preventive ale polițiștilor de la Siguranța Școlară

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, prin Biroul de Siguranță Școlară, continuă activitățile preventive în școlile din județ, pentru a crește gradul de informare și conștientizare a elevilor cu privire la riscurile comportamentelor antisociale.

Marți, pe 28 mai, peste 80 de elevi de la Școala Gimnazială „Octav Băncilă” din Corni au participat la activități educative în timpul orelor de curs. Acestea au abordat teme precum prevenirea consumului și traficului de droguri, prevenirea victimizării prin infracțiuni de violare a vieții private și traficul de persoane.

Discuțiile au inclus subiecte importante cum ar fi

 • Efectele negative ale consumului de droguri asupra sănătății fizice și mentale.
 • Pedepsele legale pentru deținerea de droguri.
 • Cum să evite tentația de a consuma substanțe interzise.
 • Serviciile de consiliere disponibile și cum pot fi accesate.
 • Problemele întâmpinate de copii și tineri în mediul online, pe platformele de socializare și mesagerie.
 • Măsurile de securitate personală împotriva traficului de persoane.
 • Prevenirea consumului de substanțe psihoactive a fost un obiectiv prioritar pentru polițiști în anul școlar 2023-2024, iar aceste activități vor continua și în viitor.

  Informații de Background

  Conform articolului 4 din Legea nr. 143 din 26 iulie 2000, referitoare la prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri:

 • Cultivarea, producerea, fabricarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
 • Dacă infracțiunea implică droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
 • De asemenea, prin Legea nr. 171 din 14 iunie 2023, articolul 226 din Codul Penal a fost modificat pentru a include o nouă formă de infracțiune de violare a vieții private:Divulgarea, difuzarea sau transmiterea unei imagini intime a unei persoane fără consimțământul acesteia, care provoacă suferință psihică sau aduce atingere imaginii sale, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
20.6 °
17.8 °
84 %
1.4kmh
9 %
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
28 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu egalităţile astea de gen, nici nu mai ştii cine intră peste tine la baie.

EDITORIAL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ori s-au făcut de râs, ori au făcut-o intenționat, caz în care și-au bătut...

EPIGRAMA ZILEI

Sper ca la iarna  viitoare Să nu strig iar în gura mare : ”La vremuri noi, Tot ... boi!” -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...