sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăLocalActivități preventive ale polițiștilor de la Siguranța Școlară

Activități preventive ale polițiștilor de la Siguranța Școlară

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, prin Biroul de Siguranță Școlară, continuă activitățile preventive în școlile din județ, pentru a crește gradul de informare și conștientizare a elevilor cu privire la riscurile comportamentelor antisociale.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Marți, pe 28 mai, peste 80 de elevi de la Școala Gimnazială „Octav Băncilă” din Corni au participat la activități educative în timpul orelor de curs. Acestea au abordat teme precum prevenirea consumului și traficului de droguri, prevenirea victimizării prin infracțiuni de violare a vieții private și traficul de persoane.

Discuțiile au inclus subiecte importante cum ar fi

  • Efectele negative ale consumului de droguri asupra sănătății fizice și mentale.
  • Pedepsele legale pentru deținerea de droguri.
  • Cum să evite tentația de a consuma substanțe interzise.
  • Serviciile de consiliere disponibile și cum pot fi accesate.
  • Problemele întâmpinate de copii și tineri în mediul online, pe platformele de socializare și mesagerie.
  • Măsurile de securitate personală împotriva traficului de persoane.
  • Prevenirea consumului de substanțe psihoactive a fost un obiectiv prioritar pentru polițiști în anul școlar 2023-2024, iar aceste activități vor continua și în viitor.

    Informații de Background

    Conform articolului 4 din Legea nr. 143 din 26 iulie 2000, referitoare la prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri:

  • Cultivarea, producerea, fabricarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  • Dacă infracțiunea implică droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
  • De asemenea, prin Legea nr. 171 din 14 iunie 2023, articolul 226 din Codul Penal a fost modificat pentru a include o nouă formă de infracțiune de violare a vieții private:Divulgarea, difuzarea sau transmiterea unei imagini intime a unei persoane fără consimțământul acesteia, care provoacă suferință psihică sau aduce atingere imaginii sale, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
17 ° C
18.8 °
15.5 °
96 %
2kmh
68 %
sâm
29 °
Dum
34 °
lun
28 °
mar
27 °
mie
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

O fi adevărat că doar ceasul rău şi pisica neagră te aduc aici.

EDITORIAL

Acum ceva timp discutam cu un corporatist care, printre altele, se plângea de programul infernal. Prea multă muncă, prea multe sarcini și prea puțin...

EPIGRAMA ZILEI

Starea lui, cumva ciudată Nu este deloc ingrată Și așa o să rămână Deși mulți ... îl au la mână!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...