sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăLocalCum ar putea arăta viitorul drum expres Botoșani - Suceava. Un nou...

Cum ar putea arăta viitorul drum expres Botoșani – Suceava. Un nou pod peste Siret și un nod de descărcare la Huțani

Reprezentanții firmei Consitrans, care a câștigat licitația pentru realizarea documentației tehnice pentru drumul de mare viteză Botoșani – Suceava, s-au întâlnit ieri cu cei din conducerea CJ Botoșani, primarii municipiului Botoșani, orașului Bucecea și ai comunelor Vlădeni, Mihai Eminescu și Curtești, cu reprezentanții Zonei Metropolitane, directorul Direcției de Drumuri și Poduri Botoșani, precum și cu reprezentanții echipelor de proiect de la cele două consilii județene.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Scopul întâlnirii a fost armonizarea variantelor de traseu ce vor fi propuse spre Analiza Multicriterială cu situația din teren. Ulterior discuțiilor, echipele tehnice au mers pe teren pentru a stabili cele mai bune variante de traseu.

De asemenea, s-a convenit asupra necesității realizării unui nod de descărcare la Huțani, care să lege prin intermediul DJ 291 drumul de mare viteză de orașul Bucecea, unde se dezvoltă un parc industrial și mai departe de Vama Siret, respectiv de municipiul Dorohoi și Vama Racovăț, spre Ucraina.

Realizarea acestui proiect este posibilă datorită parteneriatului dintre cele două consilii județene Botoșani și Suceava și cele două primării ale reședințelor de județ, care au preluat de la CNAIR atât realizarea documentației tehnice, cât și a lucrărilor de execuție.

Drumul de mare viteză Botoșani – Suceava ar fi a doua variantă de legătură cu Autostrada A7. Aceasta va străbate comuna Tudora și va avea un nod de descărcare la Roșcani, lângă Joldești, o primă variantă de legătură dintre municipiul Botoșani și A7 fiind drumul județean 208 C Botoșani – Vorona – Tudora. În schimb, drumul de mare viteză Botoșani – Suceava va fi unul nou, care va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, și va merge prin spatele localităților Dumbrăveni – Huțani – Vlădeni – Baisa, până în zona Mănăstirea Doamnei unde va descărca traficul în viitoarea centură a municipiului Botoșani. Se estimează că acesta va scurta la 20 de kilometri distanța dintre Salcea (Autostrada A7) și viitoarea centură a municipiului Botoșani, urmând să fie construit și un nou pod peste râul Siret. Drumul va străbate și pădurea Stâncești, undeva în apropierea localității Baisa, ocolind Aria de Importanță Specială Avi faunistică ROSPA 0116 Dorohoi -Șaua Bucecei.

Coordonatele proiectului:

1. Drum de mare viteză A7-Suceava-Botoşani

2. Lungime: 19,550 km

3. Profil drum: 21 m cu patru benzi, câte 2 pe sens

4. Tip contract: Studiu de Fezabilitate + Proiect Tehnic

5. Valoare estimată a licitației: 17,8 milioane lei

6. Durata de execuție a proiectării: 24 de luni

7. Stadiu proiect: Licitație atribuită. Câștigător: Consitrans SRL.

8. Sursă finanțare execuție: Program Transport 2021-2027

9. Estimare lansare licitație de Execuție: 2026

Prin urmare, lucrările de execuție la drumul expres Botoșani – Suceava ar putea începe cel mai probabil peste doi ani.

Într-un contextul investițional mai larg, acest proiect se întregește cu varianta ocolitoare Botoșani, autostrada A7 Pașcani-Suceava-DN 2H/Drum Expres 2H-Siret, dar și cu viitoarea autostradă a nordului Baia Mare-Vatra Dornei-Suceava.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
17 ° C
18.8 °
15.5 °
96 %
2kmh
68 %
sâm
29 °
Dum
34 °
lun
28 °
mar
27 °
mie
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

O fi adevărat că doar ceasul rău şi pisica neagră te aduc aici.

EDITORIAL

Acum ceva timp discutam cu un corporatist care, printre altele, se plângea de programul infernal. Prea multă muncă, prea multe sarcini și prea puțin...

EPIGRAMA ZILEI

Starea lui, cumva ciudată Nu este deloc ingrată Și așa o să rămână Deși mulți ... îl au la mână!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...