miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocalPSD continuă să se laude cu investițiile din bani publici. Un nou...

PSD continuă să se laude cu investițiile din bani publici. Un nou eveniment „confiscat” de social-democrați

Reprezentanții Partidului Social Democrat (PSD) continuă să se laude cu lucrările realizate din banii Consiliului Județean (CJ).

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Cel mai recent caz este cel al Unității de Asistență Medico-Socială de la Mihăileni, care a fost reabilitată cu 500.000 de euro. Deși a fost vorba despre o investiție realizată din bani publici, la inaugurarea obiectivului au participat numai membrii PSD. Ba mai mult, pe site-ul CJ, la secțiunea „Recepții de lucrări la obiective de investiții”, unde ar fi trebuit să se regăsească informațiile privind finalizarea investiției, nu se face nicio mențiune cu privire la recepția acestui obiectiv.

De altfel, aceste evenimente nu sunt anunțate public cu câteva zile înainte, așa încât persoanele interesate să poată participa. Practica de până acum a dovedit că aceste evenimente sunt organizate într-un cerc restrâns, tocmai pentru ca cei „nedoriți” să nu aibă acces la informații. Ulterior, în cel mai bun caz, cei din conducerea CJ trimit un comunicat cu câteva fotografii selectate și atașate.

Situaţie similară la Ştefăneşti

Și nu este singurul caz. La fel s-a întâmplat anul trecut, când un alt sediu reabilitat, de această dată al Unității de Asistență Medico-Socială (UAMS) Ștefănești, a fost sfințit. La inaugurare a participat numai un alai de reprezentanți ai Partidului Social Democrat, fără ca celelalte formațiuni politice reprezentate în Consiliul Județean (CJ) să fi fost reprezentate de cineva. Altfel spus, social-democrații au confiscat și acel eveniment, deși investiția a fost realizată, la fel ca și acum, din bani publici.

Ulterior, consilierii județeni liberali au adresat o interpelare conducerii CJ solicitând lămuriri cu privire la cele întâmplate atunci. „Toți din Consiliul Județean am înțeles de la prima zi a mandatului nostru că trebuie să subscriem unui obiectiv comun, acela de a lucra în interesul botoșănenilor, că votul nostru, gestionarea banilor publici, trebuie să le aducă bunăstare și prosperitate. Ceea ce nu am înțeles eu și colegii mei, și trebuie să aflăm din presă, despre finalizarea unor proiecte ale Consiliului Județean. Și tot din presă să ne dăm seama că evenimentele care sunt legate de aceste momente îi coafează așa, să zic, doar pe unii.

Mai mult decât atât, mi se pare o naivitate din partea unui director de instituție, chiar subordonată Consiliului Județean, să considere că nu are nevoie de o minimă colaborare cu autoritățile publice locale și alege să îi dea așa un ignor, ca să nu zic eject total, primarului comunității respective”, a spus Mirela Saucă în plenul CJ, care a cerut conducerii CJ să comunice tuturor consilierilor organizarea unor astfel de evenimente.

„Lăsați canalele de comunicare deschise tot timpul”

„Rugămintea noastră, pentru a avea o colaborare normală și eficientă, este să lăsați canalele de comunicare deschise tot timpul, nu doar atunci când trebuie să ne anunțați despre ședințele la care trebuie să participăm pentru că la urma urmei responsabilitatea față de cei datorită cărora ocupăm aceste fotolii ne revine tuturor în egală măsură”, a adăugat Mirela Saucă. De partea cealaltă, conducerea CJ nu a venit cu niciun fel de explicații despre cele întâmplate la Ștefănești, dar a susținut că „ușa președintelui CJ și a celor doi vicepreședinți, a fiecărui director din Consiliul Județean și a secretarului este deschisă în permanență.

„Veniți și comunicați cu noi, nu așteptați doar să fiți invitați la evenimente. Mai mult decât atât, de câte ori am făcut invitații prezența a fost extrem de slabă. Prin urmare nu este vina noastră, probabil dvs aveți o carență în comunicare”, a fost reacția executivului, președintele CJ rugându-i pe liberali să-și desemneze un lider de grup pentru o comunicare mai coerentă.

Doar că nici populația și nici societatea civilă nu sunt informate din timp cu astfel de evenimente, probabil ca ceremoniile social-democrate să nu fie deranjate.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21.1 ° C
21.6 °
19.9 °
90 %
2.1kmh
97 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta înseamnă că nu l-a iertat. Deci trebuie să pluseze băiatul.

EDITORIAL

Probabil energiile cele mai puternice care nu provin direct din lumea materială își au izvorul din două zone pe cât de complexe, pe atât...

EPIGRAMA ZILEI

Nici nu mai știu ce să facă Pe vremuri caniculare, Concurența-i foarte mare, Lumea toată se dezbracă ...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...