luni, iunie 17, 2024
AcasăLocalPrimele concluzii după alegerile locale de duminică

Primele concluzii după alegerile locale de duminică

-Valeriu Iftime, candidatul PNL la şefia Consiliului Judeţean Botoşani, a câştigat competiţia cu Lucian Trufin de la PSD, deşi a fost părăsit de nume grele din PNL, care au trecut la PSD chiar înainte de alegeri, şi foarte puţini îi dădeau şanse în faţa maşinăriei de vot social-democrată.

-15 UAT-uri din judeţ îşi vor schimba primarul: Albeşti, Blândeşti, Broscăuţi, Călăraşi, Conceşti, Frumuşica, Hudeşti, Lunca (la diferenţă de 2 voturi!), Roma, Româneşti, Truşeşti, Ungureni, Vârfu Câmpului, Vorniceni, Vorona.

-PSD a câştigat cu TOŢI primarii racolaţi de la PNL sau alte partide, dar a pierdut cu nume grele, cu care teoretic nu trebuia să aibă emoţii: Maria HUŢU (Vf. Câmpului), Aurel ŞTEFAN (Vorona), Petru Grişa AILENEI (Truşeşti).

-PNL a pierdut alegerile locale dacă de referim la primari (şi-a adjudecat în schimb Consiliul Judeţean) , dar a câştigat primării mari de la „aliaţii” din PSD: Vârfu Câmpului, Vorona, Broscăuţi, Hudeşti.

-Liberalii au racolat şi ei un independent care de obicei câştiga „la pas” alegerile, Costel NAZARE de la Conceşti, dar culmea tocmai acolo au pierdut alegerile, şi tot în favoarea unei candidate independente, Maria ILAŞ, semn că alegătorii din Conceşti pur şi simplu nu iubesc partidele şi votează oameni.

-Mai puţin de o cincime din scena politică locală se modifică după alegerile de duminică. Cele 15 UAT-uri care vor avea alţi primari reprezintă aproape 19% din numărul comunelor şi al oraşelor din judeţ.

-Niciun oraş sau municipiu botoşănean nu-şi schimbă primarul, şi niciunul dintre edili nu a schimbat tabăra politică.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
25.6 ° C
25.6 °
25 °
52 %
4kmh
8 %
lun
27 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
26 °
vin
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu egalităţile astea de gen, nici nu mai ştii cine intră peste tine la baie.

EDITORIAL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ori s-au făcut de râs, ori au făcut-o intenționat, caz în care și-au bătut...

EPIGRAMA ZILEI

Sper ca la iarna  viitoare Să nu strig iar în gura mare : ”La vremuri noi, Tot ... boi!” -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...