joi, iulie 25, 2024
AcasăLocalCâştigători desemnaţi pentru Teiul de aur şi Teiul de argint (video)

Câştigători desemnaţi pentru Teiul de aur şi Teiul de argint (video)

Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Mihai Eminescu” a găzduit, miercuri, cea de-a III-a (XXIII) ediție a concursului „Teiul de aur și Teiul de argint” – Premiile Eminescu pentru literatură, arte vizuale, biblioteconomie, muzică.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Concursul a fost organizat inițial de editura Geea, coordonată de Elena Condrei. De trei ani, însă, organizarea a fost preluată de Biblioteca „Mihai Eminescu”.

Evenimentul a fost moderat de jurnalistul Traian Apetrei, cel care a oferit cuvântul, rând pe rând,  premianților, precum și celor care au ținut câte un laudatio pentru câștigători. Concursul cuprinde patru secțiuni, respectiv Literatură, Arte vizuale, Biblioteconomie, Muzică.

La secțiunea Literatură, medalia Teiul de aur a fost câștigată de Mihaela Grădinariu pentru valoarea literară și spirituală a operelor sale. Medalia Teiul de argint a fost câștigată de Nicolae Șapcă pentru promovarea operei eminesciene și a patrimoniului cultural românesc.

La secțiunea Muzica, în acest an nu a fost acordat Teiul de aur. Medalia Teiul de argint a fost câștigată de artista Carolina Jitaru pentru componistică, interpretarea poemelor eminesciene și promovarea poeziei românești în Nordul Bucovinei.

La secțiunea Arte vizuale, medalia Teiul de aur a fost câştigată de artistul Mihai Gavril pentru complexitatea compoziției artistice și promovarea artei plastice românești în lume.

La secțiunea Biblioteconomie, medalia Teiul de aur a fost obținută de Luminița Anisia pentru implicarea activă în diversificarea serviciilor de bibliotecă și editarea volumului „Bibliotecile Dorohoului-monografie”.

Directorul Bibliotecii, Ersilia Iacob le-a oferit, la finalul evenimentului, diplome si medalii și angajaților și colaboratorilor instituției pe care o conduce.

                                                   – Mădălina Mihai, reporter în cadrul redacţiei BUZZ

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.1 ° C
20.6 °
18.9 °
87 %
2.4kmh
100 %
joi
28 °
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
35 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...