joi, iulie 25, 2024
AcasăLocalExpoziţie la superlativ propusă de o familie de artişti

Expoziţie la superlativ propusă de o familie de artişti

Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchian” din Botoșani au găzduit duminică, 16 iunie, vernisajul expoziției ,,Portal între lumi”, unde au fost expuse lucrările personale ale artistei Diana Simona Alupoaie. Totodată, au fost expuse în cadrul evenimentului lucrările de sculptură ale lui Andrei Alupoaie, soțul artistei botoșănene.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Fiind prima expoziție personală, tânăra a expus pe simezele galeriei 14 picturi de mari dimensiuni, care au fost realizate în diferite tehnici de pictură, cum ar fi cea pe pânză, ulei pe pânză și acrilice.

Totodată, în cadrul expoziţiei, oamenii prezenți au mai putut admira creațiile partenerului botoșănencei, Andrei Alupoaie, fiind vorba despre sculpturile pe care le-a realizat din diverse materiale, cum ar fi ceramică, ceramică glazurată și multe altele.
Evenimentul cultural s-a terminat cu un moment de interpretare muzicală, susţinut de către patru eleve ale artistei. Două dintre ele cântat la vioară și la chitară.
,,Portalul reprezintă pretextul pentru a ne regăsi pe noi, pentru a-i găsi pe ceilalți și pentru a încerca, așa cum este crezul artistei, să transformăm arta în ceea ce ne poate duce în noi și dincolo de noi”, a declarat muzeografa Ana Coșereanu.

Încă de mică, artista a avut înclinații în domeniul artei, iar pentru a-și aprofunda studiile în artele plastice a decis să se înscrie apoi la Universitatea Națională de Artă ,,George Enescu” din Iași, la programele de licență și de master, pe care le-a absolvit cu brio.

Numeroase participări la expoziții de artă

Mai mult decât atât, Diana Simona Alupoaie este profesoară de arte plastice la Liceul de artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani și a avut mai multe participări la expoziții de artă, atât la nivel local, cât și la nivel național şi internaţional, cum ar fi Saloanele Moldovei – ediția a XXX-a, galeriile de artă ,,Alfa” Chișinău și Bacău, prima ediție a bienalei naționale de artă ,,Camil Ressu” Galați, expoziția națională ,,Arta la feminin” Botoșani, salonul național de arte vizuale ,,Interferențe” Botoșani, Muzeul Unirii Iași și multe altele.

,,Artista experimentează cu dăruire unui tip de plăcere contemplativă, ca fiind o plăcere spirituală supravegheată și îndrumată de o putere divină. Tânăra manifestă o deschidere și o dorință arzătoare către libertatea de exprimare”, a spus Delia Leizeriuc, critic de artă.
Persoanele care nu au reuşit să vadă expoziția Dianei Alupoaie o pot face până pe 30 iunie.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21 ° C
22 °
20.5 °
92 %
1.5kmh
100 %
mie
20 °
joi
28 °
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
35 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...