miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocalPompierii din Coțușca, un an de activitate cu 766 de misiuni de...

Pompierii din Coțușca, un an de activitate cu 766 de misiuni de salvare

Pompierii de la Punctul de Lucru Coțușca au avut un prim an de activitate intens, intervenind de 766 de ori pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor și a gestiona situațiile de urgență în comunele Coțușca, Drăgușeni, Mitoc, Rădăuți-Prut și Viișoara, dar și în satele din apropiere.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Intervenții dintre cele mai diverse

Cele peste 700 de misiuni au inclus stingerea a 14 incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a 625 de persoane cu probleme medicale, descarcerarea victimelor din accidente rutiere, salvarea animalelor din medii periculoase și alte 124 de intervenții diverse, precum asistență la degajarea persoanelor, acțiuni de recunoaștere și educare preventivă a populației.

Incendii și salvări

Dintre cele 14 incendii, majoritatea au avut loc în localitățile Coțușca, Mitoc, Drăgușeni și Rădăuți-Prut, cauzele fiind variate, de la focul deschis în spații neadecvate și coșurile de fum defecte, la instalațiile electrice defecte și fumatul în locuri nepermise. Din păcate, un incendiu a avut un final tragic, ducând la pierderea unei vieți.

Colaborare și echipamente

Mai mult de jumătate dintre incendii au fost stinse cu ajutorul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență. Valoarea bunurilor salvate se ridică la aproximativ 176.000 de lei, în timp ce pagubele provocate au fost de circa 17.000 de lei.

Dotări și Echipamente

Punctul de Lucru Coțușca, inaugurat pe 16 iunie 2023 de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, în colaborare cu autoritățile locale, dispune de o autospecială de stingere cu apă și spumă, echipată cu accesorii de descarcerare, și de o ambulanță SMURD. Cele 21 de cadre militare sunt pregătite să intervină oricând în cele 18 localități deservite, timpul de răspuns fiind redus la jumătate datorită acestui punct de lucru.

Contribuția Serviciilor Voluntare

La creșterea siguranței comunității contribuie și două autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Coțușca și Viișoara.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...