joi, iulie 25, 2024
AcasăLocalMăsuri de siguranță de Rusalii

Măsuri de siguranță de Rusalii

În minivacanța de Rusalii, autoritățile din județul Botoșani au dispus măsuri speciale pentru a asigura ordinea și siguranța publică. Echipele Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, sunt pregătite să intervină pentru a preveni și combate orice fapte ilegale.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Poliția – peste 140 de polițiști la datorie

În fiecare zi, peste 140 de polițiști vor patrula pe străzile din județul Botoșani pentru a asigura fluidizarea traficului și pentru a interveni în caz de incidente. Echipajele de poliție, dotate cu aparate radar, etilotest și DrugTest, vor monitoriza traficul pentru a identifica și elimina din circulație șoferii periculoși.

Jandarmii – ordine în zonele aglomerate

Jandarmii botoșăneni vor fi prezenți în zonele aglomerate, precum cluburi și discoteci, pentru a preveni faptele antisociale și a menține liniștea publică. De asemenea, luni, în a doua zi de Rusalii, aceștia vor asigura ordinea la hramurile mănăstirilor Gorovei, Balș și Sfânta Treime din comuna Știubieni.

Poliția de Frontieră – fluidizarea traficului la graniță

Poliția de Frontieră și-a adaptat misiunile pentru a fluidiza traficul în punctele de trecere a frontierei și pentru a întări măsurile de supraveghere și control. Autoritățile recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie și consultarea aplicației „Trafic on-line” pentru a evita aglomerația.

Pompierii, măsuri de prevenire a incendiilor

Pompierii din Botoșani sunt pregătiți să intervină în caz de incendii, salvări de persoane sau animale și pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Cetățenilor care aleg să meargă la scăldat sau să petreacă timp la iarbă verde li se recomandă să respecte măsurile de siguranță pentru a preveni incidentele.

Campanie antidrog – informare și prevenire

Specialiștii antidrog din județul Botoșani desfășoară activități de prevenire și informare despre riscurile consumului de droguri. Agenția Națională Antidrog pune la dispoziție linia telefonică DepreHUB, la numărul 0374.456.444, pentru consiliere psihologică 24/7.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.1 ° C
20.6 °
18.9 °
87 %
2.4kmh
100 %
joi
28 °
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
35 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...