sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăLocalControale în județ. Mai multe primării au fost sancționate sau atenționate

Controale în județ. Mai multe primării au fost sancționate sau atenționate

În urma unor controale organizate în județ, reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor Botoșani au descoperit numeroase nereguli pe cursurile de apă și în jurul acestora. Autoritățile au constatat că în comunele Avrămeni și Mihălășeni au fost construite blocaje din materiale locale pe cursurile de apă. De asemenea, în comuna Ripiceni s-au găsit depozite de gunoi de grajd amestecate cu gunoi menajer pe malurile apelor.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Pe lângă aceste probleme, lucrările de curățare și întreținere a rigolelor și șanțurilor de pe marginea drumurilor, necesare pentru preluarea apelor pluviale și a scurgerilor de pe versanți, au fost realizate doar parțial. Vegetația lemnoasă și ierboasă din albiile și de pe malurile cursurilor de apă, a fost degajată doar în zonele podurilor și podețelor.

Reprezentanții SGA au dispus eliminarea blocajelor neautorizate de pe cursurile de apă, îndepărtarea depozitelor de gunoi de pe maluri și din albiile apelor. Totodată, inspectorii au impus autorităților locale curățarea vegetației pentru a asigura un flux normal al apei și decolmatarea și întreținerea rigolelor și canalelor de preluare a apelor pluviale.

În timpul verificărilor, șapte unități administrativ-teritoriale (UAT) au fost avertizate verbal, aici fiind vorba de municipiul Dorohoi și comunele Corni, Durnești, Copălău, Șendriceni, Vorona și Tudora. În plus, UAT-urile din Avrămeni, Ripiceni și Mihălășeni vor fi sancționate pentru încălcarea prevederilor Legii Apelor.

De la începutul anului, comisarii Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani au efectuat 56 de acțiuni de inspecție și control, dintre care 35 au fost inițiate în baza unui ordin al prefectului privind salubrizarea cursurilor de apă și a rigolelor. În urma acestor controale, au fost aplicate șapte sancțiuni – două avertismente și cinci amenzi în valoare totală de 240.000 lei.

Mai mult, au fost depuse trei sesizări penale pentru arderea ilegală a vegetației și distrugerea locurilor de reproducere a speciilor protejate în zonele ROSPA0049 și ROSPA0110.

 

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
23.8 ° C
25.6 °
23.3 °
84 %
1kmh
66 %
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
40 °
mar
38 °
mie
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La banii ăștia, normal că nu mai dau rest  aparatele.

EDITORIAL

Anul 2024 va intra în istoria contemporană a României ca fiind reperul temporal ce a adunat în jurul lui maximum de scrutine electorale posibile...

EPIGRAMA ZILEI

De-ar ști cucul să vorbească Cine nu l-ar fi-ntrebat De prin zona femeiască: -Zi-mi, pe unde-ai mai umblat?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...