joi, iulie 25, 2024
AcasăLocalMilitarii vor defila din nou prin centrul orașului. Circulație restricționată într-o intersecție...

Militarii vor defila din nou prin centrul orașului. Circulație restricționată într-o intersecție aglomerată

Ziua Drapelului Național va fi marcată și la Botoșani printr-un ceremonial militar și religios care va avea loc miercuri (n.r. – 26 iunie a.c.) în Piața Tricolorului din centrul municipiului Botoșani, în intersecția străzilor Cuza Vodă și Marchian. Activitățile dedicate acestei zile vor debuta însă astăzi, când drapelul arborat lângă Casa de Cultură a Sindicatelor va fi coborât de pe catarg și dus mai apoi la Capela militară, unde va rămâne pe timpul nopții pentru slujba de sfințere.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Activitățile vor continua mâine, începând cu ora 10, în Piața Tricolorului, acolo unde, după primirea oficialităților locale, colonelul (rz) Sergiu Balanovici va prezenta semnificația acestei sărbători. Drapelul va fi adus pe brațe de șase militari și binecuvântat de preotul militar. Tricolorul va fi sărutat rând pe rând de oficialiățile locale, după care va fi ridicat pe catarg în acordurile Imnului Național al Românie.

Ceremonialul va continua cu o scurtă alocuțiune rostită de prefectul județului Sorin Cornilă, după care festivitățile se vor încheia cu defilarea Gărzii de Onoare, formată din trei plutoane de militari ai Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care vor trece prin fața oficialităților locale.

Pe timpul manifestărilor, circulația rutieră pe strada Cuza Vodă va fi restricționată temporar. Din acest motiv, conducătorii auto sunt sfătuiți ca în intervalul orar 10 – 11 să evite pe cât posibil circulația prin zona adiacentă Pieții Tricolorului. Participanții la aceste manifestări sunt sfătuiți să respecte indicațiile forțelor de ordine, să supravegheze minorii care îi însoțesc, să aibă grijă de bunurile personale de valoare și să solicite sprijinul jandarmilor în mod direct, în cel mai scurt timp, dacă situația o impune.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21 ° C
22 °
20.5 °
92 %
1.5kmh
100 %
mie
20 °
joi
28 °
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
35 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...