miercuri, iulie 17, 2024
AcasăLocalPovestea Iolandei Constantin, eleva cu 10 pe linie la Bacalaureat. „Nu am trăit...

Povestea Iolandei Constantin, eleva cu 10 pe linie la Bacalaureat. „Nu am trăit doar pentru reușitele din liceu”

Iolanda Constantin este a doua elevă din județ care a obținut media 10 la examenul maturității și singura de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

După afişarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat, în județul Botoșani au fost înregistrate două medii de 10. Una dintre acestea aparține Iolandei Constantin. Tânăra din Flămânzi a reuşit să obţină 10 pe linie la Limba și literatura română, Matematică și Logică, fiind absolventă a Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani.

„N-am fost prima care le-a văzut, ci fratele meu și m-a ținut puțin în suspans, ceea ce a accentuat bucuria. Nu mă așteptam, deoarece merg pe premisa «A greși e omenește» și nu vreau să-mi fac așteptări, prefer să vorbească rezultatele de la sine”, a spus Iolanda Constantin.

„Nu am trăit doar pentru reușitele din liceu”

Media obţinută de absolventa Liceului Pedagogic nu este însă o întâmplare, ci rezultatul activității școlare de excepție și a efortului depus pe parcursul anilor de școală. Totuși, Iolanda a subliniat că nu și-a concentrat toată energia doar pe reușitele academice, ci a avut un echilibru, implicându-se în mod egal în toate domeniile.

„Dacă luăm în considerare munca depusă, am încercat să țin pasul cu materia în toți anii de școală, mai ales de liceu. Nu pot să zic o perioadă exactă. Echilibrul, nu am trăit doar pentru reușitele din liceu, dar asta nu înseamnă ca nu am depus efort. M-am implicat în mod egal în toate domeniile, într-adevăr m-am axat spre final mai mult pe materiile de bac”, a precizat tânăra.

„Să se streseze raportat la bacalaureat, dar într-un mod sănătos”

Tânăra preferă să păstreze discreția în privința opțiunilor pe care le are pentru facultate, însă a ținut să transmită un mesaj de încurajare pentru elevii care vor păși din toamnă în ultimul an de liceu.

„Le urez multă baftă, să se streseze raportat la bacalaureat, dar într-un mod sănătos, să se bucure de viața de liceu, de colegi, de profesori și nu în ultimul rând de familie și de credință. Cât timp trăiesc pentru ei și muncesc pentru propria persoană, totul se va așeza de la sine”, a transmis Iolanda Constantin.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

1 COMENTARIU

Botoșani
cer fragmentat
29.4 ° C
30.6 °
27.8 °
46 %
3.4kmh
60 %
mie
27 °
joi
32 °
vin
32 °
sâm
30 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...