miercuri, iulie 17, 2024
AcasăLocalFermierii botoșăneni pot depune cererile de plată pentru motorină până la sfârșitul...

Fermierii botoșăneni pot depune cererile de plată pentru motorină până la sfârșitul lunii iulie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani a deschis perioada de depunere a cererilor pentru schema de ajutor de stat destinată reducerii accizei la motorina utilizată în agricultură.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Fermierii botoșăneni sunt încurajați să depună documentația necesară până la data de 31 iulie 2024 pentru a beneficia de sprijinul financiar prevăzut în acest program.

Documentele necesare

Cererile de plată se depun la Centrul județean Botoșani. Totodată, fermierii trebuie să prezinte o serie de documente, printre care copii ale facturilor de achiziționare a motorinei și bonuri fiscale, situații centralizatoare ale cantităților de motorină utilizate, precum și dovezi privind utilizarea acesteia în scopuri agricole.

De asemenea, sunt necesare documente specifice pentru fiecare sector agricol, de la vegetal și zootehnic până la îmbunătățiri funciare, conform specificațiilor legale în vigoare.

Mai multe detalii în privința condițiilor și a documentelor necesare pot fi consultate pe site-ul APIA.

Reducerea accizei la motorina în 2024

Pentru anul 2024, ajutorul de stat acordat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în
agricultură s-a stabilit după cum urmează :

  •  în perioada 1 ianuarie 2024-30 iunie 2024 inclusiv -1,746 lei/litru;
  •  în perioada 1 iulie 2024-31 decembrie 2024 inclusiv – 2,079 lei/litru.

„Precizăm că în data de 31.05.2024 s-a efectuat plata aferentă trimestrului I 2024, pentru cele 134 cereri depuse la APIA CJ Botoșani în sumă totală 1.382.484 de lei”, au transmis reprezentanții APIA Botoșani.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.1 °
24.3 °
60 %
4.8kmh
100 %
mie
25 °
joi
34 °
vin
32 °
sâm
31 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...