spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTLaurienii aşteaptă votul tău pentru o educaţie modernă, aplicată şi branşată la...

Laurienii aşteaptă votul tău pentru o educaţie modernă, aplicată şi branşată la realitate

Două laboratoare şi o întreagă strategie de învăţare pe baza celor mai moderne metode ar putea prinde contur la Colegiul Naţional „A.T.Laurian” din Botoşani dacă proiectul depus de reprezentanţii unităţii de învăţământ pe platforma „Ţara lui Andrei” va fi declarat câştigător în cadrul competiţiei deschise pe 2 noiembrie. Timp de aproape două săptămâni propunerile educaţionale din întreaga ţară îşi vor aştepta voturile, susţinătorii putând astfel să garanteze 20% din punctajul final al proiectelor.
Propunearea laurienilor, intitulată „Științele – De La Teorie La Experimentare Și Motivare În Laurian” a fost depusă de directorul Mihaela Prăjinariu şi vizează realizarea şi dotarea a două laboratoare, unul virtual şi un altul experimental, împreună cu o abordare integratoare a predării şi învăţării științelor, matematicii și tehnologiei, cu accent pe aplicabilitatea acestora în viața reală.
“Ne dorim ca prin acest proiect să inovăm procesul educațional printr-o abordare STEM multi-disciplinară și integrată a învățării știintei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Profesorii vor coordona elevii în procesul de învățare prin experimentare și vor urmări creșterea gradului de aplicabilitate a conceptelor științifice în rezolvarea problemelor din viața reală.”, se explică în materialul de prezentare a proiectului.
Dotările vor viza un laborator teoretic, virtual, cu echipamente şi software-uri interactive, pentru realizarea lecțiilor virtuale online, dar şi un laborator experimental cu echipamente şi utilităţi necesare pentru experimente în chimie şi fizică. Achiziţiile ar putea include calculatoare, tablă interactivă, vizualizator documente, kituri experimentale pentru fizică, fenomene termice, electricitate și magnetism, dar şi un kit pentru chimie organică și anorganică. Profesorii vor crea activități de învățare bazate pe explorare, investigare și anchetă, temele de proiecte abordând probleme din viața reală precum schimbarea climei, energii alternative, alimentație sănătoasă, modelarea tridimensională a obiectelor, etc.
Se va urmări, totodată, colaborarea cu partenerii economici din comunitatea locală și companiile care vor furniza know-how –ul necesar pentru cunoașterea realităților unui loc de muncă, vor prezenta și promova modele de cariere în domeniu.
Aşadar, pentru ca metodele cele mai moderne din educaţie să fie aplicate cu succes şi la Botoşani, laurienii au nevoie de votul tuturor. Susţinătorii trebuie să aibă la dispoziţie două minute pentru a-şi crea cont pe platforma „Ţara lui Andrei”, pasul următor fiind identificarea şi votarea proiectului depus de Laurian, pe poziţia a II-a din pagina a IV-a a proiectelor educaţionale. Mult succes!

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
40 %
4.5kmh
15 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...