spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTŞedinţă cu scântei CJ (video)

Şedinţă cu scântei CJ (video)

Consilierii judeţeni, atât cei ai opoziţie, cât şi cei ai puterii, au transformat şedinţa ordinară a CJ din ultima zi a lunii februarie într-un veritabil ring de luptă politică, semn că se apropie cu paşi repezi campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Bătălia politică a început imediat după ce s-a intonat imnul României şi cel al Uniunii Europene, din timpul alocat interpelărilor. Liberalii Gheorghe Sorescu şi Victor Ivănescu au interpelat conducerea judeţului despre starea deplorabilă a drumurilor judeţene. „Am solicitat ca la următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean să ne fie prezentată o situaţie, o inventariere a stării actuale a drumurilor, care sunt administrate de Consiliul Judeţean prin Direcţia de Drumuri şi măsurile care sunt gândite a fi luate, pentru că, aşa cum ştiţi, starea lor este una deplorabilă”, a declarat Gheorghe Sorescu. În completare, Victor Ivănescu a arătat că drumurile judeţene sunt dezastruoase şi a cerut conducerii CJ o situaţie a lucrărilor executate anul trecut. „Vorbesc de acele tronsoane pe care eu personal am circulat şi sunt dezastruoase: Flămânzi – Prăjeni, Truşeşti – Albeşti – Todireni, Răuseni – Dângeni – Hăneşti, Mitoc. Cred că tot judeţul este vraişte. Drumurile judeţene a devenit un laitmotiv deja. Este trist, dar adevărat. Anul trecut au fost alocaţi peste 11 milioane lei, iar bugetul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri depăşeşte cu mult 35 milioane lei”, a spus Ivănescu, criticând totodată că s-au pus plombe „de doar trei centimetri” grosime care au sărit la prima ploaie sau că unele „gropi au fost plombate doar pe jumătate”, dând exemplu drumului de la intrarea în Roşiori.

Apogeul disputei dintre consilieri a fost atins în momentul în care a luat cuvântul liberala Mirela Saucă. „Am aflat şi ştiu că nu vă plac bilanţurile, dar poate planurile de viitor vă sunt la îndemână. Aşa că întrebarea mea de astăzi este: ォCare ar fi priorităţile Consiliului Judeţean pentru anul 2019?サ Întrebarea mea vine şi într-un alt context şi anume că am auzit destule voci care ar spune că nu vă interesează decât o liniştită ieşire la pensie şi nimic altceva… Eu v-am mai criticat din când în când, dar refuz să cred că nu veţi avea ambiţia să lăsaţi ceva concret în urma acestui mandat şi că ignoraţi faptul că deciziile dumneavoastră influenţează şi se răsfrâng asupra tuturor cetăţenilor judeţului Botoşani”, a fost luarea de poziţie a Mirelei Saucă.

Replica preşedintelui CJ a fost una lapidară: „Mulţumesc pentru indicaţie…”.

Mai acid în declaraţii a fost consilierul PSD Sergiu Marian, care i-a acuzat pe liberali că nu văd lucrurile bune făcute de social-democraţi, care nu ar fi schimbat „nici măcar un director de societăţi deconcentrate” de când au câştigat puterea. Mai mult, el a dat vina pe problemele din jurul gunoiului şi a operatorului de apă pe fostul şef al CJ, Mihai Ţurcanu, şi pe fostul administrator al judeţului Radu Judele. „Pe drumurile judeţene nu s-au făcut plombări la rece după reţeta domnului administrator Judele,… domnii de specialitate ştiu foarte bine cum s-au făcut. Reţete aduse din Iaşi cu bani mulţi”, a spus, printre altele Sergiu Marian, care a arătat că acum, spre deosebire de mandatul trecut, acum opoziţiei i se permite să facă interpelări.
Mirela Saucă a fost cea care i-a dat replica, susţinând că nu ea mergea de mână cu Florin Ţurcanu, ci pesediştii, făcând aluzie la faptul că în 2012 alegerile locale au fost câştigate de USL.

Tensiuni şi discuţii în contradictoriu au mai fost şi pe marginea problematicii gunoiului şi a taxei de salubritate, chiar dacă cele două teme nu au făcut obiectul hotărârilor CJ de astăzi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
56 %
0.5kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...