spot_img
miercuri, mai 1, 2024
AcasăLocal BTCei mai buni poștași din județ s-au întrecut la marș (VIDEO)

Cei mai buni poștași din județ s-au întrecut la marș (VIDEO)

Oficiul Județean de Poștă Botoșani și Sindicatul Factorilor Poștali din România au organizat, astăzi, Marșul Factorilor Poștali. Întrecerea, ajunsă la cea de a 40-a ediție, s-a desfășurat pe Stadionul Municipal, iar în competiție s-au înscris peste 40 de concurenți, bărbați și femei.

Startul a fost dat de femei, care au avut de parcurs o distanță de 3.000 de metri, iar după ce acestea au trecut linia de finish a venit rândul bărbaților, care au trebuit să mărșăluiască pe o distanță de 7.000 de metri.

Pe parcursul întrecerii au existat și scene inedite. Astfel, la un moment dat unul dintre concurenți a alergat alături de o colegă, iar la final a trecut linia de finish fluturând tricolorul deasupra capului.

La final, organizatorii i-au premiat pe cei care s-au clasat pe primele locuri, pe cel mai tânăr și mai vârstnic concurent, dar și pe cel mai tehnic.

Cei care au încheiat cursa pe primul loc vor reprezenta județul la faza națională a Marșului factorilor poștali. Competiția a avut parte și de câteva scene inedite. Unul dintre concurenți a mărșăluit alături de o colegă, pe o distanță de câțiva metri, după care a trecut linia de finish fluturând tricolorul deasupra capului, asemeni marilor campioni.

Locul I – Monica Clocotici – OZP Botoșani / Dorobanți

Locul II – Mihaela Diaconu – OPD Botoșani

Locul III – Casandra Daniela Fodor – OPD Botoșani

cea mai tânără concurentă – Monica Clocotici

cea mai vârstnică concurentă – Mihaela Diaconu

cea mai tehnică concurentă – Ursache Monica – Ag Coșula

Locul I – Ovidiu Gabriel Mihai – OP Bucecea

Locul II – Napoleon Măntăluță – OZP Botoșani / Dângeni

Locul III – Vasile Ciobanu – OZP Botoșani

Cel mai tânăr concurent – Costel Ojog -OZP Botoșani – Gorbănești

Cel mai tehnic concurent – Liviu Ungureanu – OZP Dorohoi / Horlăceni

Cel mai vârstnic concurent – Mircea Dolhescu OZP Botoșani

Câștigătoarea la femei, Monica Clocotici, a fost cea mai tânără concurentă, dar lucrează în Poștă de numai de cinci luni. Ea spune că spune că este la prima participare și că nu a făcut niciun fel de antrenament. Când alergam la școală, eram prima. Nu mi s-a părut chiar greu, a Monica Clocotici.

La bărbați, pe locul I s-a clasat Ovidiu Gabriel Mihai de la Bucecea, care lucrează de șapte ani în Poșta Română, el fiind însă la a patra participare și la a doua victorie după cea de anul trecut. Nu mai știu câți kilometri am făcut în total… cel puțin 5 – 7 kilometri zilnic…cu geanta în spinare, gantă care cântărește și ea 5-6 kilograme. La faza națională va fi însă mult mai greu pentru că acolo ajung concurenți bine pregătiți, spus Ovidiu Gabriel Mihai, care va face un gest de admirat – suma primită ca premiu din partea organizatorilor va fi donată în scop caritabil. El a fost urmat de Napoleon Măntăluță, de la Dângeni, care spune că munca poștașului, mai ales în mediul rural, este destul de grea pentru că presupune să strabată 20 – 25 de kilometri dus întors. Săptămâna trecută, a trebuit să intru în apă până la șold pentru a duce pensia unei bătrâne, a povestit el.

În schimb, la start s-au înscris și doi dintre veterani – Mircea Dolhescu și Vasile Ciobanu (pensionar), care sunt printre cei mai vârstnici concurenți, ei fiind despărțiți de o diferență de numai patru luni. Când am participat la concurs am ieșit primul, dar nu le-a convenit organizatorilor și au spus că am alergat. Am luat startul din nou și am ieșit la egalitate, a povestit Mircea Dolhescu, care a spus că cel puțin în acest domeniu cheia succesului este cumpătarea. La rândul său, Vasile Ciobanu spune că în momentul în care un poștaș iese la pensie, el trebuie să fi parcurs circumferința globului.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.7 °
43 %
3.6kmh
100 %
mie
20 °
joi
23 °
vin
23 °
sâm
20 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...