joi, mai 16, 2024
AcasăLocal BTAdy Petruşcă a trecut şi de proba interviului pentru Evidenţa Populaţiei

Ady Petruşcă a trecut şi de proba interviului pentru Evidenţa Populaţiei

Consilierului local PSD şi managerul operaţional de la Nova Apaserv Ady Petruşcă a trecut şi de proba interviului la concursul pentru vorba de şefia Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCEP) al Judeţului Botoşani aflat în subordinea Consiliului Judeţean (CJ). Postul a rămas vacant după decesul lui Ovidiu Gherasim, cel care a condus vreme îndelungată, deşi era neimplicat politic.

Ady Petruşcă a „alergat” practic de unul singur în această cursă. Pe lângă puternica susţinere a partidului de guvernământ, ceilalţi candidaţi au fost mai mult formal. Este vorba de Sanda Constantinică, şeful interimar al SPCEP şi consilier juridic în aparatul de specialitate al CJ, George-Corneliu Bursuc, secretarul comunei Avrămeni, şi Gheorghe Sofian, fostul viceprimar liberal al comunei Vârfu Câmpului. „Concursul este ţinut de ANFP, nu este în ograda noastră. Nu are nicio legătură că sunt prieten cu Ady Petruşcă. S-a prezentat la concurs şi asta e. Discuţii vor fi, dar n-am niciun schelet în dulap”, a declarat preşedintele CJ, Costică Macaleţi.

După faza de dosare, au rămas trei candidaţi, Gheorghe Sofian, fiind respins pentru că dosar incomplet, adică lipsea CV-ul, declaraţia că nu a făcut poliţie politică şi copiile legalizate de pe actele de studii, pentru că dosarul nu a fost depus personal cu actele în original pentru certificarea copiilor de către secretarul comisiei de concurs, ci trimis la ANAP. Interesant este faptul că Sofian a avut aceeaşi soartă şi în urmă cu doi ani, când a fost organizat concurs pentru şefia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

La proba scrisă s-au prezentat doar doi candidaţi, Ady Petruşcă şi George-Corneliu Bursuc, angajata CJ-ului Sanda Constantinică absentând. În urma probei scrise, Ady Petruşcă a obţinut 72,5 puncte, în timp ce secretarul comunei Avrămeni a obţinut doar 30 de puncte şi a fost declarat respins.
Proba interviului a fost una formală, iar dacă până la ora 11:27 nu va fi depusă, atunci acesta îşi va prelua noua funcţie din subordinea CJ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.6 ° C
17.7 °
16.6 °
40 %
3.7kmh
6 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...