spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTGropile din drumuri văzute și de consilierii PSD (video)

Gropile din drumuri văzute și de consilierii PSD (video)

Apropierea alegerilor locale îi determin şi pe consilierii judeţeni de la putere să deschidă ochii şi să ia în considerare nemulţumirile botoşănenilor. Şi cum starea drumurilor e prioritară pentru alegători, şi consilierii judeţeni ai PSD au prins curaj să interpeleze conducerea judeţului despre arterele care străbat judeţul. Este şi cazul lui Sergiu Marian, care, în ultima şedinţă de CJ, a cerut plombarea cu celeritate a DJ 296, Botoşani – Roma. „Poate aprobaţi indicatorii tehnico economici la plombarea Drumului Judeţean 296 Botoşani – Roma. Este o porţiune de drum de 300 de metri foarte distrusă, cu cratere, cu lăsări de teren. Am rugămintea dacă puteţi lua măsuri cât de cât”, a fost interpelarea consilierului Sergiu Marian, care a remarcat că „la ieşirea din Botoşani către satul Cişmea este un drum judeţean degradat”. „Pe acolo circulă camioane de greutate, care alimentează unităţile economice de la Roma, Cişmea şi Răchiţi”, a mai spus Sergiu Marian.

Covor asfaltic promis de Birta

Răspunsul l-a primit de la vicepreşedintele CJ, Dorin Birta care a precizat că se va interveni pe toate tronsoanele de drum, dar trebuie „să avem răbdare”. „Imediat cum o să fie finalizate lucrările pe Flămânzi – Prăjeni se intră pe acest tronson de drum… Se va turna covor asfaltic, inclusiv Roma – Nicşeni – Dorobanţi, covor asfaltic într-un strat. Deci, nu se poate interveni peste tot odată. Dacă şi constructorii ar avea forţa necesară la câte sume au fost alocate anul acesta cred eram mult mai departe, dar asta există în judeţul Botoşani. Ăştia suntem, astea sunt firmele cu care lucrăm. Întâmpinăm probleme, întâmpinăm întârzieri. Singura problemă e să avem răbdare, anul acesta vom interveni pe toate tronsoanele de drumuri”, a declarat Dorin Birta.

Soluţie tehnică greşită

Acesta a fost completat de preşedintele CJ, Costică Macaleţi, care a declarat că soluţia la lucrările de stabilizare a versantului pe care este drumul nu a fost cea bună, motiv pentru care terenul continuă „să fugă la vale”. „Cunosc situaţia foarte bine. Acolo s-a făcut o proiectare, o tratare a alunecărilor de teren. S-au făcut puţuri de drenaj. Se pare că proiectarea nu a fost bună. Nu-i vina celor care au construit acolo. Probabil că va trebui să reluăm problema de acolo. Probabil că vom trata cu o reproiectare acolo. Să vedem dacă se încadrează în termenii de garanţie a lucrării care a fost făcută cu ceva timp în urmă”, a susţinut Macaleţi.
Situaţia de la Cişmea şi Roma nu este una recentă, ci durează din toamna trecută. Gropile s-au mărit şi drumul a devenit impracticabil după iarnă, iar în ultimul timp acestea au fost acoperite cu balast, dar care nu a rezistat prea mult timp, fiind luat la vale de prima ploaie.

Sergiu Marian a adus în discuţie acest tronson de drum după ce „Monitorul de Botoşani” a prezentat pe site-ul său, la rubrica „Filmul Zilei” modul în care se circula prin Roma.

Investiţii sabotate de Ordonanţa 114

Trei sectoare de pe DJ 296, Botoşani – Roma – Nicşeni – Dorobanţi, situate la ieşirea din Botoşani spre Cişmea, 2,6 kilometri, unde terenul a luat-o la vale, 1,35 kilometri din vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma şi jumătate de kilometru la intrarea în Dorobanţi, au fost preluate de Compania Naţională de Investiţii (CNI). Acestea trebuiau să fie scoase la licitaţie, dar apariţia celebrei Ordonanţei 114 a determinat reevaluarea lor şi creşterea preţurilor investiţiilor cu aproximativ şapte milioane de lei, respectiv 1,5 milioane de euro. Aceste majorări survin după ce licitaţia pentru lucrări la alte două sectoare de drum judeţean afectate de alunecări de teren a eşuat din lipsa de oferte. Este vorba de sectoarele Roma – Nicşeni (DJ296), pe o lungime de 1,4 kilometri, şi Dumeni – Havârna (DJ293), pe o lungime de 900 de metri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...