spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTDemisie surprinzătoare la Spitalul Judeţean

Demisie surprinzătoare la Spitalul Judeţean

Situaţie disperată la Săveni, secţia Spitalului Judeţean fiind măcinată în ultima vreme de scandaluri, anchete şi plecarea tot mai multor medici. Astfel, unul din cei doi medici care mai erau pe secţia şi-a dat demisia, iar activitatea medicală este asigurată de un medic pediatru. Acum se ajunge ca dimineaţa să nu fie medic, în schimb să fie medici în gărzi.

Medicul internist Elena Cardaş şi-a încetat activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Secţia Săveni, după ce şi-a înaintat demisia conducerii. După aproape cinci ani de activitatea la Săveni, şi 35 în total în Spitalul Judeţean, medicul a decis să îşi dea demisia din cauza epuizării şi mai ales a ceea ce a considerat a fi o lipsă de implicare a factorilor de decizie în salvarea Secţiei Săveni. „Sunt epuizată. Am făcut luni bune efortul de a suplini locul medicilor pensionaţi. Nu vreau să mor în spital de epuizare. E ca la divorț. Cel mai bine spui la revedere şi fără prea multe comentarii. Orice medic responsabil ar lua-o razna cu capul. Nu e normal să lucrezi cât pentru trei doctori. Pacienții știu că trebuie tratați, nu le pasă dacă poți sau dacă mai poți. Așa că am decis să mă retrag, mai ales din cauza problemelor de sănătate. M-am salvat”, a descris plastic medicul Elena Cardaş încheierea activităţii în cadrul celui mai mare spital din judeţ. Deşi diagnosticată cu o afecţiune medicală gravă, aceasta a ajuns în ultima perioadă să ţină în funcţiune o secţie de 40 de paturi şi să facă opt gărzi în fiecare lună, fapt ce a dus-o la concluzia că dacă ar continua şi-ar pune viaţa în pericol.

Situaţia la Săveni devine astfel una cu adevărat disperată, după ce unul din cei doi medici care mai activau şi-a dat demisia. Astfel, dacă până acum activitatea medicală în liniile de gardă era problematică, de acum dimineaţa, până la ora 14.30 există riscul ca niciun medic să nu fie în spital, cum de altfel s-a şi întâmplat în această săptămână, pacienţii fiind direcţionaţi cu ambulanţele la Botoşani.

Conducerea unităţii sanitare a scos la concurs două posturi de medic, însă speranţele ca cineva să se înscrie sunt minime.

Medicul Elena Cardaş este practic cea căruia i se datorează, în mare parte, supravieţuirea, până în prezent, a secţiei Săveni. Asta pentru că, după ce trei din cei cinci medici care activau acolo au ieşit la pensie, întreaga activitate medicală a rămas pe umerii la a doar doi medici, un internist şi un pediatru. În momentul în care unul din medicii de la Secţia Săveni s-a îmbolnăvit, în 2015, medicul Elena Cardaş a fost rugat de conducerea de atunci să activeze timp de două luni, urmând ca personalul medical de pe secţiile de interne să se rotească la Săveni. Nu s-a întâmplat aşa, medicul rămânând timp de şase luni, fără ca alţi colegi să mai treacă pe acolo. Când a dorit să plece, urma acreditarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, iar secţia Săveni nu avea un medic şef de secţie, astfel că din nou, conducerea a apelat la bunăvoinţa acesteia.

Au trecut de atunci aproape cinci ani, cu naveta plătită din banii proprii, fără cazare în Săveni sau vreo altă facilitate din partea spitalului. „Dacă nu apreciezi oamenii cât îi ai, poţi să iei în calcul că nimic nu îi opreşte să plece. Şi pleacă, poate nu la mai mulți bani, dar pleacă acolo unde găsesc înţelegere”, a mai spus medicul Elena Cardaş.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.6 ° C
18.6 °
18.6 °
77 %
2.8kmh
58 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...