spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTDoi eroi botoşăneni au devenit cetăţeni de onoare ai municipiului reşedinţă de...

Doi eroi botoşăneni au devenit cetăţeni de onoare ai municipiului reşedinţă de judeţ (video)

Colonelul Ionel Lucian Sandu şi locotenent – colonelul Sorin Ioan Ciobanu, doi eroi botoşăneni, veterani militari, au primit astăzi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani. Festivitatea a avut loc în debutul şedinţei de Consiliu Municipal.

Primarul Cătălin Flutur a iniţiat proiectul de hotărâre vizând acordarea acestei distincţii, la propunerea reprezentaților Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, Sucursala Botoşani. Proiectul a fost votat în unanimitate de către consilierii municipali, în şedinţa din 26 septembrie, iar astăzi, cei doi cetăţeni de onoare şi-au primit distincţiile. Festivitatea a fost emoţionantă, pe măsura activităţii,  devotamentului şi patriotismului celor doi ofiţeri.

Cătălin Flutur a arătat că şi-a dorit ca festivitatea să aibă loc înainte de Ziua Armatei. Potrivit edilului, cei doi ofiţeri se evidenţiază prin comportamentul exemplar pe durata misiunilor militare desfăşurate în Afganistan şi prin ataşamentul dovedit faţă de valorile militare. „Acordarea distincţiei încununează numărul impresionant de medalii primit de cei doi veritabili eroi botoşăneni”, a mai afirmat Cătălin Flutur.

General maior doctor Ioan Manci a prezentat Laudatio pentru colonelul Ionel Lucian Sandu, în timp colonel Sergiu Balanovici a vorbit despre activitatea locotenent colonelului Sorin Ioan Ciobanu.

Colonelul Ionel-Lucian Sandu a fost comandantul Garnizoanei Botoşani, în perioada 2008 – 2016 şi a contribuit decisiv la toate activităţile în care a fost implicată structura pe care a coordonat-o. S-a evidenţiat prin profesionalism şi seriozitate, lucru care a condus la promovarea sa ca locţiitor al comandantului Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt Iaşi. În 2011, a preluat comanda unui detașament aflat în misiune în Afganistan. Printre cele mai ilustrative distincții se numără Emblema Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Armatei Române, cu însemn de pace, Medalia Army Commendation și învestirea în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Locotenent colonelul Sorin-Ioan Ciobanu este militar de peste 15 ani. Acesta a activat în Afganistan începând din anul 2004. Până în 2016, a dus la bun sfârșit nu mai puțin de șase misiuni, care însumează trei ani și patru luni de acțiuni continue pe frontul din Afganistan. Este militarul cu cea mai mare experienţă în teatrele de operaţii externe, din județ. A fost nominalizat pentru a pregăti militari NATO pentru introducerea lor în teatrul de operaţii din Afganistan. A primit, printre alte distincții, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre.

Cei doi sărbătoriţi au arătat că sunt onoraţi de faptul că au primit această distincţie şi le-au mulţumit aleşilor locali, dar şi tuturor celor prezenţi la festivitate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
34 %
5.4kmh
82 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...