miercuri, mai 8, 2024
AcasăLocal BTDeszăpezire de trei milioane de euro

Deszăpezire de trei milioane de euro

Deszăpezirea drumurilor județene și naționale din Botoșani va costa în acest sezon rece aproximativ trei milioane de euro. Licitațiile pentru stabilirea câștigătorilor sunt pe final, firmele care vor face deszăpezirea sunt cunoscute, iar semnarea contractelor urmează a se face săptămâna viitoare cel târziu.

Economii mici făcute la licitație

Comisia de achiziție din cadrul Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP) a stabilit câștigătorii pe cele patru loturi scoase la licitație, iar lunea viitoare, după trecerea perioadei de contestații vor fi semnate și contractele. Marele câștigător este societatea controlată de Liviu Conțac, care va asigura deszăpezirea pe zona 1 – Botoșani și zona 3 – Săveni. La Botoșani, DJDP a pus la bătaie 2.526.570 lei, iar Big Conf a oferit 2.461.252 lei, adică cu aproximativ 65.000 de lei mai puțin. Pentru zona Săveni, lucrările de deszăpezire au fost evaluate la 2.386.520 de lei și adjudecate cu 2.384.202, aici economia fiind de numai 2.300 de lei.

Pe zona 2, Dorohoi, serviciu de deszăpezire a fost câștigat de Mineral Com, din comuna Odoreu (Satu Mare). Și în acest caz va exista o implicare a firmei Big Conf, care este terț susținător. Anul trecut, Mineral Com a avut o cifră de afaceri de doar 1,9 milioane de lei, un profit de 800.000 de lei și o medie de șapte angajați. La licitația pentru zona Dorohoi, prețul cerut de Mineral Com a fost de 2.707.818 lei, condițiile în care DJDP evaluase lucrarea la 2.710.770 de lei, economia rezultată fiind de aproximativ 3.000 de lei.

Cornell’s Floor se va ocupa de deszăpezirea pe zona 4 – Trușești. A fost singurul interesat de contract, iar suma cerută 2.277.910 lei este cu 1.740 de lei mai mică decât cea oferită de DJDP, 2.279.650 lei.

Am promis că evaluarea se va face foarte repede și așa s-a întâmplat. Luni vom semna contractele și putem spune că vom avea deszăpezire la iarnă. Suntem pregătiți”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani.

Laicu susține că nu sunt probleme pe drumurile naționale

Pentru drumurile naționale, deszăpezirea va fi asigurată de firma suceveană Florconstruct, dacă e să dăm crezare declarațiilor lui Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, deși licitația este în faza deliberării potrivit site-ului de achiziții publice. „Știu eu ce fac ăia în centrală. Florconstruct a câștigat licitația și urmează să semnăm contractul zilele acestea”, a declarat Ovidiu Laicu, precizând că oricum are pregătite șase utilaje și stocuri de material antiderapant.

Florconstruct, firmă abonată la contracte publice

Deszăpezirea județului Botoșani și a județului Suceava a fost scoasă la licitație după ce Constantin conțac a denunțat acordul cadru multianual pe care-l avea cu DRDP Iași. Valoarea serviciului este de aproximativ cinci milioane de lei pentru fiecare județ.

Florconstruct Suceava este administrată de Vasile Florea, care este considerat omul de casă al primarului sucevean Ioan Lungu, fiind cea care asigură lucrările de întreținere a străzilor și salubrizarea municipiului. În 2016, cele mai multe contracte pe patru ani pentru întreținerea drumurilor naționale pe timp de iarnă în regiunea Moldova, patru din nouă, au fost obținute tot de Florconstruct, singură sau în diverse asocieri. Este vorba de: lotul 1 – Secția Drumuri Naționale (SDN) Bacău, câștigat în asociere cu Rad Trans și Trans Carpat; lotul 4 – SDN Câmpulung Moldovenesc obținut în asociere cu Calcarul Pojorâta; lotul 5 – SDN Focșani; lotul 8 – SDN Piatra Neamț, adjudecat în asociere cu Rad Trans. Judecând după numărul mare de contracte pe care le obține, putem spune că este una dintre firmele preferate ale conducerii DRDP Iași, care îi atribuie lucrări pe bandă rulantă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.2 ° C
11.7 °
9.3 °
64 %
3.1kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
19 °
sâm
18 °
Dum
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...