spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTMama ucigașă a fost internată la Psihiatrie (video)

Mama ucigașă a fost internată la Psihiatrie (video)

Femeia din Săveni, care a recurs la gestul cumplit de luni, când și-a înjunghiat fiul în inimă, a fost internată de urgență la Psihiatrie. Anchetatorii au descoperit că aceasta a avut un sindrom depresiv în urmă cu 13 ani.

Incidentul a avut loc luni dimineața în Săveni, în gospodăria familiei, situată în marginea oraşului. Copilul, elev la un liceu din Botoşani, se pregătea să iasă din casă luni la primele ore ale dimineţii. La un moment dat, fără niciun avertisment, mama sa, în vârstă de 52 de ani, a luat un cuţit de bucătărie, cu care şi-a atacat propriul copil pe la spate. A lovit cu sete de două ori, odată în dreptul inimii, a doua oară la nivelul gâtului. Tânărul, deşi înalt şi atletic, nu a mai apucat să schiţeze niciun gest, căzând la pământ inconştient, din cauza loviturii puetrnice din zona inimii. Ulterior, femeia a luat o oală cu apă clocotită de pe aragaz, pe care a aruncat-o peste soţul ei, care dormea pe un pat din cameră. În stare de şoc, acesta a sărit spriat, după care femeia a luat iar cuţitul, lovindu-se de mai multe ori în zona abdominală.

Speriat, bărbatul a alergat afară, văzându-şi copilul căzut într-o baltă de sânge. A alergat la fiica de 18 ani, care dormea într-o altă încăpere, după care cei doi au alertat serviciul 112. la faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe, care i-au preluat pe răniţi, dintre care două cu medic.

Copilul a fost preluat de ambulanţa SMURD şi transportat la Pediatrie, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru el. „Pacientul a fost preluat de echipajul TIM în stop cardio respirator în urma unei agresiuni. Prezenta plăgi înjunghiate latero cervical stânga şi paracardiac. Starea era foarte gravă, fiind predat la Pediatrie tot în stop cardio respirator, în curs de resuscitare, cu şanse minime, din păcate”, a precizat medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Elena Guraliuc, coordonator UPU-SMURD.
Mama copilului a fost şi ea adusă la spital, unde a ajuns şi soţul ei, cu arsuri la mâini, dar care o mângâia şi îi spunea că totul va fi bine. „Pacienta prezenta plăgi multiple la nivelul toracelui anterior prin automutilare. Este stabilă şi a fost transportată la UPU pentru investigaţii”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.

Cazul a ajuns în atenţia procurorilor, la locuinţa familiei deplasându-se mai multe echipe de poliţişti, criminalişti, dar şi un procuror şi o avocată, care a însoţit-o în permanenţă pe fata de 18 ani. Gestul femeii nu doar că a şocat familia, vecinii şi prietenii, însă nici anchetatorii nu îşi puteau explica ieri ce a făcut-o să recurgă la acţiunea cumplită. „M-am certat cu soţul, cu toată lumea. Toată lumea a vrut să ne despartă şi să îmi ia copilul. Eu am vrut să iau copilul cu mine şi să murim amândoi. Eu am muncit pentru el şi eu l-am născut şi eu l-am făcut”, a spus aceasta în momentul în care a ajuns la spital, spre nedumerirea vecinilor, care nu cunoşteau ca cei doi să fi avut conflicte. „Se împăcau destul de bine. Eu nu i-am auzit sfădindu-se. Şi cu băiatul se înţelegeau. Băiatul mergea la şcoală la Botoşani. Ea a fost plecată şi a venit şi şi-au făcut o casă frumoasă. El e un tâmplar foarte bun. Munceau amândoi”, a spus unul din vecinii familiei.

Anchetatorii au reuşit să afle faptul că în 2006 femeia a fost tratată pentru un episod depresiv, însă de atunci nimic nu ar fi dat de bănuit gestul ei de ieri dimineaţă. După ce a revenit din Italia, femeia s-a angajat la o firmă de confecţii din zonă, însă, în mod inexplicabil, aceasta a demisionat în urmă cu o săptămână devenind mai retrasă, însă fără a fi agresivă sau a refuza comunicarea cu cei din jur.

După ce a fost consultată de medici, care au stabilit că rănile nu îi pun viaţa în pericol, aceasta a fost internată la Secţia de Psihiatrie, unde va rămâne internată petru o evaluare, urmând a fi cercetată pentru omor.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
8 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...