spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTDirector nou la Protecția Copilului Botoșani

Director nou la Protecția Copilului Botoșani

Ziua de astăzi a fost prima pentru Valentin Alexandru Colbu în funcția de prefect.

Transferul său la Prefectura Botoșani a declanșat o reacție în lanț în conducerea uneia dintre cele mai mari instituții din județ. Este vorba de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani. Mai întâi, fostul prefect, Dan Constantin Șlincu, a trebuit să revină pe postul de director executiv al DGASPC, funcție care era detașată Doina Nacu. Aceasta, la rândul său, a revenit pe postul de director adjunct, pe care-l ocupa înainte ca Dan Șlincu să ajungă prefect al județului Botoșani.

Și cum mișcările nu erau de ajuns, pe postul de pe care a fost detașat noul prefect, cel de director executiv adjunct pe probleme sociale de la DGASPC, a fost cooptată Oana Simona Dediu, șefa serviciului juridic din instituție.

Sunt mișcări firești. Direcția are trei directori și sunt acum toate cele trei posturi ocupate. Am convingerea că voi reuși să fac din nou o echipă sudată cu doamna Doina Nacu și cu doamna Simona Dediu”, a declarat Dan Șlincu, la revenirea la DGASPC.

Doina Nacu, cea care i-a ținut locul lui Dan Șlincu pe perioada cât a fost prefect, a glumit și a afirmat că „dacă cineva vizează vreo funcție importantă în administrație, ar trebui să se înscrie la concursurile de angajare de la DGASPC”, făcând referire la faptul că mulți dintre „actorii” scenei politico-administrative ale zilelor noastre au avut sau au tangență cu DGASPC. Este vorba de: parlamentarii PSD – Doina Federovici, Marius Budăi, Lucian Trufin -, fostul și actualul prefect – Dan Șlincu, Alexandru Colbu.

De altfel, acest lucru a fost subliniat la ceremonia de învestire a lui Alexandru Colbu și de vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Liviu Toma. „Am să-l felicit pe domnul prefect Șlincu și îl aștept cu nerăbdare la postul de director executiv, având în vedere că am spre atribuții monitorizarea și coordonarea activității DGASPC. Nu vă ascund faptul că sunt mândru cu această ocazie, pentru că această instituție dă al doilea prefect în acest mandat de vicepreședinte (n.r. – mandatul său la șefia CJ) și sunt convins că în cadrul Direcției mai sunt salariați care în viitorul apropiat vor putea ocupa această funcție”, a declarat Liviu Toma.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.8 °
68 %
1.6kmh
7 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...