spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTIncidente violente la Flămânzi. Poliția a trimis trupele speciale

Incidente violente la Flămânzi. Poliția a trimis trupele speciale

Scene incredibile s-au petrecut joi seară (n.r. – 19 decembrie a.c.) în orașul Flămânzi, unde cinci indivizi au dat buzna în curtea unei locuințe, au spart geamurile casei și i-au agresat pe proprietari. În urma incidentelor, o femeie a ajuns la spital, iar pentru liniștirea spiritelor a fost nevoie de intervenția trupelor speciale din poliție.

Potrivit cercetărilor preliminare, cei cinci suspecți, care sunt tot din Flămânzi, ar fi avut un conflict cu fiul proprietarilor locuinței și au dat buzna în curtea locuinței, pentru a-l lua la rost. În timpul disputelor, unul dintre indivizi a spart două ferestre, iar din cauza scandalului proprietara a ieșit din locuință pentru a vedea ce se întâmplă. În acel moment, unul dintre agresori ar fi lovit-o cu un corp contondent. În urma agresiunii, femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, cu multiple traumatisme, iar cazul a ajuns în atenția polițiștilor.

Localnicii spun că agresiunea de joi seară a fost în fapt continuarea unor violențe care au început în urmă cu mai multe zile, o parte dintre suspecți lovind mai multe persoane pe stradă, din diverse motive. „De câteva seri, se duc lupte pe străzi. Atacă pe toți. Individul are mai multe dosare, iar polițiștii sunt depășiți sau se tem să intervină”, a spus unul dintre localnici. Că situația este destul de gravă, au confirmat-o inclusiv reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ). Astfel, pentru a se evita o eventuală escaladare a evenimentelor, în cursul serii de joi au ajuns la Flămânzi și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, însă nu a fost nevoie de o intervenție în forță.

„Cele cinci persoane au fost identificate, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de loviri și alte violențe, violare de domiciliu și distrugere”, a precizat Nicoleta Federciuc, agent șef adjunct în cadrul Compartimentului de analiză și prevenirea criminalității al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP).

Unul dintre suspecți este bănuit că ar fi participat și în celelate incidente violente din Flămânzi. În noaptea de 18 spre 19 august 2012, un om de afaceri care administra un club şi un restaurant a fost atacat de patru indivizi şi, pentru a se apăra, a fost nevoit să facă uz de armă. Cu toate acestea, bărbatul a ajuns în stare gravă la spital. Ulterior, pe 25 decembrie 2012, un apel la 112 anunţa plasarea unor bombe în incinta clubului, la un restaurant şi acasă la același om de afaceri. În urma apelului, localul a fost evacuat, însă cel care a sunat la 112 nu a mai fost identificat. Când ancheta penală declanşată în cazul agresiunii se apropia de final, același om de afaceri s-a trezit cu imobilul din Flămânzi incendiat, iar după numai câteva nopți maşinile acestuia au fost stropite cu carburanţi şi incendiate.

Deși în toate cazurile polițiștii au inițiat cercetări, investigațiile nu au dus la condamnarea autorilor, unele dosare fiind încă în curs de soluționare. Între timp, același individ a continuat să își facă de cap. În 2016, el a fost prins conducând fără permis, dar în ciuda timpului scurs dosarul penal întocmit pe numele lui nu a trecut nici măcar de instanța de fond. Din acest motiv, există voci care susțin că individul ar fi protejat. Una dintre versiuni avansează ipoteza că teroarea din Flămânzi ar avea legătură cu un furt de bijuterii comis în Italia. În urmă cu mai mulți ani, din Italia s-ar fi furat mai multe bijuterii din aur în valoare de aproape 600.000 de euro, furtul fiind pus la cale de niște indivizi din Flămânzi. Ulterior, o parte din acele obiecte din aur ar fi ajuns pe căi oculte la nişte persoane din Botoşani, cu influenţă în mediul de afaceri, dar şi în unele instituţii ale statului, care ar încerca acum să-i protejeze pe cei din Flămânzi tocmai pentru ca lucrurile să nu iasă la iveală.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.7 ° C
17.2 °
14.4 °
57 %
1.5kmh
5 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...