spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTŞapte noi ambulanţe la Botoşani

Şapte noi ambulanţe la Botoşani

Unitatea sanitară care deserveşte întreg judeţul a primit, în aceste zile, patru autospeciale 4X4 marca Volkswagen şi trei marca Renault, destinate transportului de pacienţi, chiar în prag de iarnă.

Autosanitarele au fost aduse în aceste zile de către angajaţi ai ISU Botoşani, urmând a fi date în folosinţă în cel mai scurt timp către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cel mai probabil trei dintre acestea urmând a fi trimise la substaţiile din judeţ, mai ales că iarna autospecialele cu tracţiune integrală sunt foarte mult folosite pe drumurile din judeţ.

În cazul celor patru autospeciale noi, însă, este posibil ca acestea să fie înmatriculate cu numere ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), dar să fie folosite de către Ambulanţă, asta după ce un control la nivel naţional al Curţii de Conturi a scos la iveală faptul că ambulanţele sunt cumpărate de IGSU dar folosite de Serviciile de Ambulanţe.

12 ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” au ajuns în decembrie anul trecut în judeţul Botoşani, prin intermediul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). La acel moment, autosanitarele au fost aduse cu surle și sunet de sirene în fața Prefecturii, ca să le vadă populația, iar oficialii prezenți s-au pozat toți printre mașinile noi. Ulterior, alte două autospeciale, care sunt cele mai moderne la nivelul judeţului, au fost trimise direct către Ambulanţă şi SMURD, fără a mai fi prezentate. Valoarea celor două ambulanţe depăşeşte 200.000 de euro.

Potrivit protocolului, SJA a primit 21 de ambulanțe din care 6 ambulanțe de tip A, 9 ambulanțe de tip B4x2, 5 ambulanțe de tip B4x4 și 1 ambulanță de tip C2, iar SMURD Botoșani va primi 6 autospeciale din care 5 ambulanțe de tip B4x4 și o ambulanță de tip C1.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.7 ° C
17.2 °
14.4 °
57 %
1.5kmh
5 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...