spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTUtilajele Florconstruct au intrat în bazele de deszăpezire

Utilajele Florconstruct au intrat în bazele de deszăpezire

O parte dintre utilajele” firmei Florconstruct au intrat în bazele de deszăpezire din județul Botoșani, cu cel puțin o lună de întârziere cauzată de nesemnarea la timp de către conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a contractului de deszăpezire pentru acest sezon rece.

La începutul acestei săptămâni, au intrat în bazele de deszăpezire din județul Botoșani, o parte din utilajele noastre. Au intrat la Darabani, Dorohoi, Vârfu Câmpului, Săveni și Curtești doar strictul necesar, atât cât am fost solicitați de DRDP”, a declarat Vasile Florea, administratorul societății. Potrivit acestuia, nu toate utilajele secțiilor de drumuri naționale (SDN) au fost retrimise acasă, unele dintre ele rămânând în baze.

Până săptămâna trecută, județul Botoșani a fost singurul din țară care nu avea contract de deszăpezire semnat din lipsa fondurilor financiare. Acesta a fost semnat pe 6 ianuarie și este valabil până la închiderea oficială a sezonului de iarnă, adică până la finalul lunii martie. El prevede acționarea pe drumurile naționale din județ cu un maximum de 36 de autoutilaje, acestea urmând a fi disponibilizate de Florconstruct doar la solicitarea SDN Botoșani. Valoarea contractului este de aproximativ 4,9 milioane de lei, bani care se vor plăti în funcție de intervențiile pe care le va face firma suceveană pe drumurile naționale.

În luna decembrie a anului trecut, SDN Botoșani a acoperit activitatea de deszăpezire prin forțe proprii, având asigurate 33 de autoutilaje (proprii și redistribuite de la celelalte secții de drumuri naționale ale DRDP Iași) și un stoc de peste 4.800 tone de sare”, se arată într-un comunicat al DRDP Iași.

În acest context, la sfârșitul săptămânii trecute, DRDP Iași a efectuat o nouă revizie a bazelor de deszăpezire din nordul Moldovei, pe fondul riscului de polei, dar și al recentelor episoade de vreme severă, caracterizate prin ninsori și viscol. Concluziile au fost că stocurile de antiderapant și utilajele mobilizate în bazele de deszăpezire ar trebui să asigure intervențiile în condiții optime în cazul unor noi episoade de iarnă severă.

DRDP Iași are în administrare 3.241 kilometri de drumuri naționale, în cele opt județe ale Moldovei, dintre care 398, adică 12,14% se regăsesc pe teritoriul județului Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16.6 ° C
19.9 °
16.1 °
62 %
2.2kmh
57 %
lun
25 °
mar
24 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...