spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTSenatorul liberal Costel Șoptică a intrat și el în autoizolare la București

Senatorul liberal Costel Șoptică a intrat și el în autoizolare la București

Liderul PNL Botoșani, Costel Șoptică, a intrat două săptămâni în carantină, la București, după ce a intrat în contact cu senatorul liberal Vergil Chițac. Cei doi au stat unul lângă altul la şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL de luni, când au fost validate cea mai mare parte a candidaţilor liberali la funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ şi de preşedinte de consiliu judeţean. „Am stat lângă Vergil (n.r. – senatorul PNL Vergil Chițac, candidat la Primăria Constanța) la jumătate de metru. Eu și Mihai Lupu (n.r. – candidatul PNL al CJ Constanța) am stat unul lângă altul”, a recunoscut Costel Șoptică. Acesta, deocamdată, nu știe dacă s-a infectat sau nu, dar este conștient că toți cei cu care a venit în contact de luni și până în prezent au fost expuși și pot fi considerați suspecți.

Deputatul liberal Cristian Achiței este în Botoșani și susține că el nu a venit în contact cu aceștia. „Eu nu sunt membru al BPN. M-am întâlnit cu Costel, ieri, la ședință, dar nu am stat foarte aproape unul de celălalt. Sunt la biroul parlamentar și am trimis toată lumea acasă”, a spus Cristian Achiței.

Senatorul român Vergil Chițac a fost testat pozitiv cu coronavirus după ce a participat la o reuniune internațională. Parlamentarul a călătorit într-o țară în care sunt mai multe cazuri de infectare. „Senatorul Chițac a făcut testul pentru coronavirus, așa cum deja ştiţi și rezultatul a ieșit pozitiv. Atât pentru el, cât și pentru soție. Din momentul în care am aflat, am decis să mă autoizolez și eu deoarece ultima data când m-am întâlnit cu domnul senator a fost luni, săptămâna aceasta. Am plecat, ieri, spre Parlament și în momentul când voiam să intru în clădire am primit vestea că domnul Chițac s-a testat pentru coronavirus. Mi-am sunat șeful de la partid și l-am informat despre situația și am plecat spre casă. De atunci, m-am autoizolat și aştept rezultatul testului”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, potrivit presei locale.

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a anunţat că se va autoizola. De asemenea, toţi membrii BPN al PNL vor intra în izolare la domiciliu. Şi senatorilor liberali li s-a transmis să se izoleze.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis va avea consultările de astăzi cu partidele şi formaţiunile parlamentare prin sistem de teleconferinţă. „Având în vedere situaţia actuală, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, prin sistem de teleconferinţă”, a precizat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Consultările erau programate să aibă loc la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a decis, joi, convocarea partidelor şi formaţiunilor parlamentare la consultări pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru, după ce liberalul Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat înainte de plenul reunit al Parlamentului, în care urma să se dea votul de învestitură asupra listei Cabinetului său.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...