spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTMașinile poliției patrulează prin oraș. Sfatul polițiștilor - „Stați în casă!” (VIDEO)

Mașinile poliției patrulează prin oraș. Sfatul polițiștilor – „Stați în casă!” (VIDEO)

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au demarat o campanie de informare a populației și vor transmite mesaje prin intermediul cărora le vor aminti cetățenilor principalele reguli pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Acțiunea a început în cursul zilei de astăzi și va continua pe parcursul zilelor viitoare, polițiștii încercând să-i determine pe oameni să înțeleagă importanța respectării regulilor impuse de ordonanța militară 2.

Astfel, prin intermediul mașinilor de intervenție care vor patrula pe străzile municipiului, botoșănenii vor fi sfătuiți să respecte recomandările autorităților.

„Stați in casă! Ieșiți din locuință numai pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe! Suntem aici pentru sănătatea dumneavoastră!”, sunt mesajele transmise de polițiști.

Sâmbătă seară, pe 21 martie a.c., ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat noile restricţii impuse populației pentru limitarea pandemiei cu coronavirus. Principalele vizează limitarea circulației în grupuri mai mari de trei persoane pe timpul zilei și interzicerea pe timpul nopții a circulației cu excepția celor care merg sau se întorc de la lucru.

Potrivit articolului 4 al Ordonanței Militare nr 2, „în intervalul orar 6:00 – 22:00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive: deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale; deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice”.

Ca să poată circula pe timpul nopții, persoana trebuie să aibă asupra sa legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere completată în prealabil și care să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. Aceste măsuri se aplică începând din această seară, luni, 23 martie a.c., de la ora 22:00.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
10.6 ° C
10.6 °
7.7 °
72 %
1.1kmh
1 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...