spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTŞi încasările Eltrans s-au prăbuşit

Şi încasările Eltrans s-au prăbuşit

Instituirea stării de urgenţă şi măsurile impuse prin ordonanţele militare au dus la scăderea drastică a încasărilor societăţii Eltrans. Victor Ivănescu, director general al societăţii, a declarat că în luna martie încasările din parcometre au scăzut foarte mult, raportat la încasările din lunile anterioare. “Avem aproximativ 15.000 de lei, în condiţiile în care, încasările dintr-o lună normală ajungeau la aproximativ 70.000 de lei. Înainte luam banii din parcometre de două ori pe zi, iar acum la trei zile. Parcările cu plată sunt goale”, a explicat oficialul.

Scăderea încasărilor nu va afecta nivelul salariilor, Victor Ivănescu dând asigurări că pe 12 aprilie angajaţii îşi vor primi drepturile  integral. Vom avea fonduri pentru salarii şi luna viitoare deoarece nu vom mai plăti ore suplimentare, în condiţiile în care programul a fost redus, iar unii colegi au luat concediu de odihnă”, a explicat Victor Ivănescu.

În caz de forţă majoră, societatea poate apela la linia de creditare de 600.000 de lei, deschisă încă din anul 2010. “În caz de urgenţă,apelăm la această linie de creditare. De asta am şi perfectat-o, e un instrument facil de plată, în momentul în care nu sunt lichidităţi. Sperăm însă că vom reveni la normal luna viitoare”, a mai spus Victor Ivănescu.

Termenul de livrare pentru autobuze ar putea fi prelungit

Conducerea Eltrans are emoţii în privinţa contractului de leasing operaţional prin care societatea va primi nouă autobuze noi care să fie folosite în locul tramvaielor. La semnarea contractului se anunţase că autobuzele vor fi primite la finalul lunii mai, începutul lunii iunie. „Şoferii turci nu vor să vină cu camioanele cu platformă în România pentru că îi bagă în carantină. Acum să vedem dacă nu se închid şi fabricile la ei. Cei de la bancă ne-au solicitat ca, în situaţia în care se prelungeşte starea de urgenţă să fim şi noi de acord cu prelungirea termenului de livrare. Ei aveau la dispoziţie 150 de zile să ne livreze autobuzele, perioadă care se încheie la începutul lunii august”, a mai spus Victor Ivănescu.

Furnizorul de autobuze pentru Eltrans este asocierea BCR FLEET Management SRL şi Anadolu Automobil Rom SRL (reprezentanta firmei ISUZU Turcia, în România – n.r.).

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
8 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...