spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTTeatrul botoşănean este în doliu - O mare actriţă a plecat la...

Teatrul botoşănean este în doliu – O mare actriţă a plecat la ceruri

Teatrul botoşănean este în doliu. Gabriela Nistorică, actriţă a Teatrului „Vasilache” vreme de peste 40 de ani, a plecat la ceruri. Vestea i-a mâhnit pe actorii alături de care a împărţit scena, dar şi pe toţi cei care au cunoscut-o şi apreciat-o. „Pios omagiu și veșnică recunoștință celei care a fost Gabriela Nistorică, actriță emblematică a teatrului nostru, director și Societar de Onoare, un exemplu de profesionalism pentru generații întregi de actori. Dumnezeu să o odihnească în pace! Transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate!”, a transmis colectivul Teatrului „Vasilache”.

Şi Marius Rogojinschi, directorul Teatrului „Vasilache” a transmis câteva cuvinte de rămas bun. „Doamna Gabi Nistorică, una dintre cele mai frumoase povești ale teatrului romanesc pentru copii, a intrat azi in lumea …POVEȘTILOR NEMURITOARE… Gândurile noastre te vor însoți mereu …Mergi liniștită … EL … te așteaptă …”, este mesajul oficialului.

Gabriela Nistorică a plecat la ceruri în această dimineaţă. Venerabila doamnă a teatrului botoşănean avea 83 de ani, iar în ultima perioadă s-a confruntat cu mari probleme de sănătate.

Gabriela Nistorică s-a născut pe 26 septembrie 1936 și a fost o viață artist păpuşar. Ea a făcut parte din colectivul Teatrului „Vasilache” începând cu anul 1953 până în 1993, unde a pe scena căruia a interpretat peste 100 de roluri și a semnat regia a 18 spectacole.

A obținut Marele Premiu la Gala Naţională a recitalurilor păpuşăreşti, Botoşani, 1980, pentru recitalul Oul discordiei (împreună cu Iuliu Bocoş). La Festivalul Naţional, 1981, a fost distinsă cu premiul al IV-lea pentru acelaşi recital. La acestea se adaugă Premiul I, în anul 1988, la Gala Naţională a recitalurilor păpuşăreşti, Botoşani, pentru recitalul Suflet de copil. A mai obținut Premiul pentru regie la Festivalul Gulliver Galaţi,1996, pentru spectacolul Povestea Cenuşăresei şi a Motanului Încălţat.

Îndrăgita actriţă spunea într-un interviu că în teatru nu a făcut un personaj sau zeci de personaje, ci a trăit acolo, a fost una cu spiritul teatrului.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.6 ° C
18.6 °
18.6 °
77 %
2.8kmh
58 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...