duminică, februarie 25, 2024
AcasăLocal BTReprezentanţii sindicatelor şi inspectorii şcolari vor monitoriza activitatea didactică

Reprezentanţii sindicatelor şi inspectorii şcolari vor monitoriza activitatea didactică

Astăzi, 19 octombrie, Monica Anisie, ministrul Educației, s-a întâlnit cu Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și cu Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre organizarea eficientă a procesului educațional, în condițiile desfășurării activității didactice în sistem online.

S-a decis ca reprezentanții sindicatelor din fiecare  județ, împreună cu inspectorii şcolari şi conducerile unităților de învățământ să monitorizeze desfăşurarea activităților didactice clasice şi în sistem online. Totodată, s-a stabilit că este necesară consilierea cadrelor didactice în vederea îmbunătățirii actului educațional.

Ministerul Educației și Cercetării va informa toate unitățile de învățământ în privința securizării și utilizării optime a platformelor educaționale G suite for Education și Microsoft Office 365 A1.

Liderii celor două federaţii sindicale şi-au luat angajamentul de a susţine demersurile Ministerului Educației și Cercetării. Astfel, toate cadrele didactice  urmează să utilizeze cu încredere tehnologia în activitățile de predare-învățare-evaluare în sistem online.

Angajamentul vine după ce unele cadre didactice au refuzat să predea online. În acest sens, va fi realizată o declaraţie – angajament ce urmează a fi asumată de cadre didactice, elevi și părinți. Această declaraţie vizează protejarea dreptului la imagine atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi. Ea va veni în completarea prevederilor Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
11.5 °
10.5 °
92 %
2.7kmh
100 %
Dum
10 °
lun
15 °
mar
12 °
mie
12 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...