sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTUnitatea de terapie mobilă închisă din cauza infiltraţiilor (video)

Unitatea de terapie mobilă închisă din cauza infiltraţiilor (video)

Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost închisă. Porivit autorităţilor sanitare, această decizie este temporară.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Precipitaţiile căzute din abundenţă săptămâna trecută au afectat complet activitatea medicală a unităţii mobile de terapie intensivă din curtea Spitalului Judeţean. După ce au apărut probleme la mijlocul lunii decembrie, apa s-a infiltrat din nou într-o parte din tavanul camionului transformat în unitate de terapie intensivă. Personalul medical care a deservit unitatea în noaptea de miercuri spre joi, a sesizat că din tavan picura apă în salonul bolnavilor.

Reprezentanţii unităţii au informat imediat conducerea spitalului şi autorităţile, iar de această dată decizia a fost imediată de a se sista activitatea întregii unităţi. Astfel în cursul zilei de joi, la exact o lună de la darea în folosinţă, cei şase pacienţi care ocupau la acel moment paturile unităţii au fost transferaţi pe secţia de Reanimare din cadrul Spitalului Judeţean. „Se verifică daunele provocate de apă, în prezent. S-a pus o nouă prelată peste acoperişul unităţii şi se va verifica. În primul rând siguranţa pacienţilor este cea care este primordială. În perioada următoare se va decide exact ce se va mai întâmpla. Asta şi în funcţie de numărul de pacienţi la nivelul judeţului”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Unitate pusă la dispoziţie de DSU

Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost pusă la dispoziţia autorităţilor sanitare din Botoşani de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Aceasta a devenit funcţională pe 3 decembrie, fiind folosită aproape de capacitatea maximă în permanenţă. Autospeciala a fost montată în curtea SJU şi este deservită de cadrele medicale de pe mai multe secţii ale unităţii sanitare.

Construite pe structura unei semiremorci, unităţile mobile sunt echipate cu aparatură de terapie intensivă. Fabricate în Turcia, însă, acestea nu par a fi pregătite pentru condiţiile meteo din România, în special din zona noastră, cu precipitaţii abundente şi temperaturi mult sub zero grade.

Fiind structurat pe mai multe componente mobile, camionul nu are un acoperiş etanş, ceea ce permite ca apa să se infiltreze în interior. Problemele apărute la mijlocul lui decembrie au părut a fi rezolvate, după ce au fost montate o serie de izolaţii suplimentare.

 

Cu toate acestea, problemele au reapărut în prima săptămână din 2021. România are, în acest moment, patru unităţi mobile de terapie intensivă.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.3 ° C
21.6 °
20 °
75 %
1.9kmh
100 %
sâm
32 °
Dum
25 °
lun
32 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...