luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTConsiliul Județean schimbă membrii din CA-uri

Consiliul Județean schimbă membrii din CA-uri

Consilierii județeni se vor întruni joi dimineață într-o nouă ședință ordinară, cu 37 de proiecte pe ordinea de zi. Cele mai multe vizează modificări în consiliile administrative ale instituțiilor aflate în subordonare sau în coordonare. Astfel, vor fi desemnați noi reprezentanți în conducerea unităților de asistență medico-socială Mihăileni, Sulița, Suharău, Ștefănești, Săveni sau Flămânzi.

De asemenea, vor fi desemnați reprezentanții Consiliului Județean în CA-urile de la școlile speciale Ion Pillat și Sfântul Stelian, din Centrul pentru Conservarea Culturii Tradiționale sau a Bibliotecii Județene. Desemnarea noilor membri constituie doar o formalitate, deoarece s-a schimbat componența CJ în urma alegerilor, iar vechii consilieri desemnați în posturile respective și-au pierdut mandatul. Menționăm că activitatea din consiliile administrative nu este plătită, așadar noii membri vor lucra pro-bono.

2.800 lei pentru turism virtual

Un alt punct de pe ordinea de zi vizează participarea Consiliului Județean la Târgul virtual de turism al României, care va fi organizat în februarie. Potrivit proiectului de hotărâre, din bugetul județului vor fi plătiți 2.800 de lei pentru participarea la acest târg.

„În dorinţa de a promova destinaţiile turistice, cultura, tradiţiile şi diversitatea gastronomică a judeţului, Consiliul Judeţean Botoşani va participa în cadrul acestui eveniment, cu un stand de promovare 2D, special creat și optimizat pentru a prezenta materialele de promovare cât mai vizibil. Taxa de expozant este în valoare de 400 euro + TVA, calculată la cursul euro din data plăţii, reprezentând Pachetul Basic ce cuprinde: stand 2D, logo instituție, profil instituție (inclusiv date de contact), afișare ofertă în stand (maxim 5), acces chat cu vizitatorul (1 reprezentant al instituției)”, se arată în Referatul de aprobare semnat de Doina Federovici, președinta CJ Botoșani.

Directorul muzeului, evaluat de suceveni

Tot joi va fi desemnată și Comisia de evaluare a managementului de la Muzeul Județean. Din Comisie vor face parte Ramona Guraliuc din partea CJ, Dănuț Huțu din partea Direcției Județene pentru Cultură, și Emil Ursu, director general la Muzeului Bucovinei de la Suceava. Din comisia de contestație vor face parte trei colegi ai celor din comisia de evaluare, adică Mariana -Mirela Saucă din partea CJ, Maria Spatariu de la Direcția pentru Cultură și Doina Maria Creangă, director adjunct la Suceava.

Evaluarea managementului de la Muzeul Județean pare o simplă formalitate, deoarece directorul Aurel Melniciuc a obținut nota 9,96 la evaluarea din 2018 și 9,93 la evaluarea din 2019. Pentru a se pune în discuție capacitatea managerială a lui Melniciuc trebuie ca noua comisie să acorde o notă de sub 8 pentru anul 2020.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
21.7 ° C
22.8 °
21.6 °
60 %
1.6kmh
0 %
Dum
20 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...