sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTRata şomajului a sărit de 3% la Botoşani

Rata şomajului a sărit de 3% la Botoşani

La sfârşitul lunii februarie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani erau înregistraţi 4154 de şomeri (din care 1859 femei), rata şomajului fiind de 3,03%. Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 2,99%, în această lună acest indicator a înregistrat o creştere cu 0,04%.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Din totalul de 4154 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Botoşani, 1195 beneficiază de indemnizaţie de şomaj ca urmare a disponibilizărilor colective şi curente de personal, 199 beneficiază de idemnizaţie de şomaj ca urmare a absolvirii unei forme de învăţământ, iar 2760 de şomeri sunt neidemnizaţi. În ceea ce priveşte statistica pentru localităţile din mediul urban, 595 de persoane sunt înregistrate în Municipiul Botoşani, 335 în Municipiul Dorohoi, 22 în Oraşul Bucecea, 203 în Oraşul Darabani, 40 în Oraşul Flămânzi, 67 în Oraşul Săveni şi 242 în Oraşul Ştefăneşti.

Cei mai mulţi şomeri botoşăneni provin din rândul persoanelor cu vârste de peste 40 de ani. Astfel, 1146 de persoane înregistrate la AJOFM aveau între 40 şi 49 de ani, 841 între 50 şi 55 de ani, iar 976 peste 55 de ani. Şomajul se manifestă destul de pregnant şi rândul botoşănenilor cu vârste între 30 şi 39 de ani, 570 de persoane fiind în căutarea unui loc de muncă. Cea mai puţin expusă şomajului este categoria de vârstă 25-29 de ani, în care se înregistrează doar 69 de persoane, în timp ce sub 25 de ani sunt în evidenţele AJOFM 230 de persoane.

Cele mai multe persoane sunt cu un învăţământ primar şi fără studii, respectiv 1394 de persoane, urmate de cei care sunt absolvenţi de învăţământ gimnazial, respectiv 1037 de persoane, iar la polul opus sunt absolvenţii de învăţământ postliceal şi învăţământ universitar.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...