joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTAvansat în grad, comandantul Garnizoanei Militare Botoșani a spus adio carierei militare...

Avansat în grad, comandantul Garnizoanei Militare Botoșani a spus adio carierei militare (video)

Comandantul Garnizoanei Militare Botoșani, Corneliu Titiliuc, a renunțat la cariera militară, fiind trecut în rezervă prin pensionare. Ceremonia militară a avut loc joi, 29 aprilie a.c., și a coincis cu Ziua Veteranilor de Război. Concomitent, Corneliu Titiliuc a fost avansat și în gradul de colonel, el primind tresele din partea locțiitorului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Ionel-Lucian Sandu, prezent la eveniment.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Ulterior, a avut loc și festivitatea de predare a drapelului de luptă către noua conducere. Ceremoniile militare au avut loc la sediul Batalionului 335 artilerie „Alexandru cel Bun”, iar la acestea au participat autoritățile locale din garnizoana Botoșani, șefii structurilor din sistemul de apărare și ordine publică, dar și soția și fiul ofițerului.

„De-a lungul carierei, colonelul Corneliu Titiliuc s-a remarcat prin competența profesională și atașamentul față de structura militară, îndeplinind întotdeauna misiunile încredințate la cel mai înalt nivel”, a spus colonelul Ionel Lucian Sandu. Cu o carieră militară de 30 de ani, colonelul Corneliu Titiliuc le-a mulțumit tuturor pentru colaborare și a promis că nu va renunța la valorile și principiile promovate de Armata Română.

„Vreau să mulțumesc tuturor militarilor din cadrul Batalionului artilerie 335 „Alexandru cel Bun”, activi sau aflați acum în rezervă, care, de-a lungul timpului, au făcut posibile îndeplinirea tuturor misiunilor unității, la standarde de performanță ridicate”, a spus colonelul Corneliu Titiliuc. Momentul cel mai emoționant a fost la final, când ofițerul a ținut să-și arate recunoștința față de membrii familiei pentru întreaga susținere, emoțiile copleșindu-l.

Comanda unității a fost preluată de maiorul Codruț-Ștefan Obreja cel care, după absolvirea masterului de conducere interarme forțe terestre din anul 2018, a gestionat practic activitatea de operații și instrucție la nivelul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” în calitatea de șef birou planificare și șef al operațiilor și instrucției la comandamentul aceleiași brigăzi. „Și-a dobândit experiența profesională pe terenul de instrucție, în exerciții și prin urmarea studiilor și cursurilor de carieră și de nivel organizate în instituțiile militare și civile de învățământ”, a spus colonelul Ionel-Lucian Sandu, locțiitorul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...