joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTMONITORUL VIDEO: Dumitru Silion: "Pentru a realiza o figurină durează o zi...

MONITORUL VIDEO: Dumitru Silion: „Pentru a realiza o figurină durează o zi întreagă”

Ieri, pe Pietonalul Unirii, a fost deschisă cea de-a XII-a ediție a Târgului Mărțișorului, în cadrul căreia meșteri populari din județele Botoșani, Suceava și Iași au expus mărțișoare lucrate manual.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Printre meșterii prezenți s-au aflat și Dumitru și Georgeta Silion, din Todireni, care au venit pe Pietonal cu fel și fel de figurine care reprezintă oamenii tradiționali, realizate manual, pasiune pe care au descoperit-o în urmă cu mai bine de 10 ani.

„Toată activitatea noastră începe pe etape, de la scheletul din sârmă care este îmbrăcat cu material textil pentru a putea fi așezat în poziția normală. De costumația păpușilor se ocupă soția mea, acestea fiind îmbrăcate cu haine care să reprezinte personajele din timpuri mai vechi (…)”, a declarat Dumitru Silion.

Pentru a realiza o singură figurină, cei doi lucrează o zi întreagă. „Figurina pornește de la mine din atelier, apoi urmează partea de textilă care este realizată în atelierul soției, după iar la mine pentru a da forma finală a figurinei care urmează să fie expusă”, a mai spus meșterul.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...