miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTCJ Hunedoara trimite bani pentru refugiații ucraineni

CJ Hunedoara trimite bani pentru refugiații ucraineni

Apelul făcut de reprezentanții Consiliului Județean Botoșani către alte autorități publice din țară nu a rămas fără ecou.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, a promovat o hotărâre de consiliu prin care a fost aprobat un parteneriat cu Societatea Națională de Crucea Roșie. În baza acestui parteneriat Consiliul Județean Hunedoara alocă pentru Filiala Botoșani a Crucii Roșii „suma de 150.000 de lei pentru ajutorarea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina” și care intră în România prin punctele vamale Rădăuți-Prut și Stânca. Prin acordul încheiat, Crucea Roșie se obligă să acorde „tratament, îngrijiri, hrană, adăpost” cetățenilor care fug din fața războiului din Ucraina.

„Îi mulțumesc domnului Laurențiu Nistor pentru decizia pe care a luat-o de a ne veni în ajutor. Empatia față de cetățenii care fug din calea războiului este de apreciat. Greul de abia acum începe, criza umanitară provocată de conflictul din Ucraina capătă dimensiuni, care cu greu pot fi bănuite. Trebuie să rămânem raționali și să fim pregătiți pentru faza a doua, când vor sosi cetățenii ucraineni care au mai puține posibilități financiare și care, cel mai probabil, vor alege să rămână mai mult timp la noi în județ. Vom continua acțiunile de ajutorare a celor care fug din fața războiului și zilele viitoare, cât timp va fi nevoie. Sperăm ca vocea rațiunii să înlocuiască în cel mai scurt timp vocea armelor, să găsim calea spre dialog și să revenim cât mai repede la o viață cât mai aproape de normalitate”, a declarat Doina Federovici.

Consiliul Județean Botoșani a identificat resursele necesare pentru a interveni alături de instituțiile partenere pentru a face față valului de ucraineni. De asemenea, a identificat spații de cazare care vor putea fi puse la dispoziția cetățenilor ucraineni atunci când va fi nevoie, atât la instituțiile subordonate, cât și cu ajutorul primarilor din zonele limitrofe graniței cu Ucraina.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...