sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTPeste 1.500 de refugiați au intrat în țară prin vămile din județ

Peste 1.500 de refugiați au intrat în țară prin vămile din județ

Numărul ucrainenilor care au intrat în țară prin vămile din județ este de peste 1.500. Potrivit Prefecturii Botoșani, de miercuri de la ora 20:00 și până astăzi la ora 08:00 au intrat prin punctele vamale Stânca și Rădăuți-Prut, 1.595 de persoane și 387 de autoturisme.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Astfel, în acest interval, prin punctul vamal Stânca, au intrat în România, 729 de cetățeni ucraineni cu 147 de autoturisme. Prin punctul de trecere a frontierei de la Rădăuți-Prut, în același interval, au intrat 866 de cetățeni ucraineni și 240 de mașini.

Aseară la ora 22:00 erau 251 de persoane cazate temporar, în spațiile de cazare amenajate de către autorități, în județul Botoșani.

De la începutul războiului și până astăzi, prin cele două punte de trecere a frontierelor, 17.911 cetățeni ucraineni au intrat în țară. Totodată, 4.561 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare.

În acest interval nu au fost semnalate situații deosebite. Un ofițer și doi subofițeri de la ISU Botoșani au acordat asistență privind transportul persoanelor refugiate către spațiile de cazare operaționalizate la nivelul județului Botoșani. De asemenea, au coordonat partea de asistență umanitara în legătură cu societatea civilă și inițiativele civice.

De asemenea şase paramedici SMURD și două autospeciale EPA au acordat aistență medicală persoanelor refugiate/strămutate care s-au prezentat în cele 2 PTF ( Radauti Prut și Stînca).

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...